Džeko je Interov! Da li je Kolarov sledeći?

Za 13,5 miliona evra napadač Rome se seli u Inter

  • 0

Ono što se nagoveštavalo od dolaska Antonija Kontea u Inter ozvaničiće se ovih dana. Prva želja novom treneru je ispunjena, u plavi deo Milana, iz Rome, dolazi Edin Džeko.

Jasan je Konte bio koga želi u svojoj ekipi, a uprava Intera izgleda da je rešila da ispuni želje svom novom treneru kako bi Neroazuri ponovo imali jak i kompetentan tim na svim poljima.

Kako javljaju italijanski mediji, Roma je pristala da proda rerezentativca Bosne za 13,5 miliona evra, iako su prvobitno tražili 20. Džeko će na godišnjem nivou zarađivati 4 miliona evra.

Antonio Konte je veliki ljubitelj Džeka. Pokušavao je da ga dovede dok je sedeo na klupi Čelsija, ali će mu se želja za saradnjom ostvariti tek sad.

Na 33 meča u šampionatu Džeko je postigao 14 golova.

FK Roma

Džeko i Najngolan će ponovo igrati zajedno; Foto: AP/Tanjug

Kako Gazeta delo Sport navodi, sledeći bi put Intera trebao da krene kapiten srpske reprezentacje Aleksandar Kolarov.

Konteov sistem igre sa tri štopera i 2 krilna beka su kao stvoreni za Kolarova, koji više igra napred nego nazad, pogotovo u poslednjih nekoliko godina. Dobri prodori, ubitačni centaršutevi i razorni šutevi bili bi još opasniji sa te pozicije, malo bliže sredini terena. Zbog toga ga Konte vidi kao idealno rešnje za novi Inter.

Interova filozofija izgleda da ostaje da se tim gradi od iskusnih igrača.

Prošlog leta su upravo iz Rome doveli Radžu Najngolana u zamenu za mladog Nikola Zaniolu. Kada se sumira završena sezone može se zaključiti da su čelnici Rome mnogo bolje prošli u ovoj trampi. Ne samo što su dobili igrača za nerednih deset godina, nego je mladi Zaniolo pružao bolje partije od problematičnog Belgijanca.

Foto: Guliver/Getty images/Paolo Bruno/Getty Images

Kolarov u dresu Rome Foto: Guliver/Getty images/Paolo Bruno/Getty Images

Ne bi trebalo začuditi da Roma ponovo pronađe nekog talentovanog, anonimnog, klinca u Interovoj akademiji i ubaci ga u transfer Kolarova.

Pisali smo već o velikom potencjalu koji Roma poseduje i velikom broju mladih italijanskih igrača. Ono što im nedostaje su mladi i kvalitetni štoperi, odnosno centralni defanzivci, tako da vrlo lako može da se dogodi da se baš sa tih pozicija dovede neki klinac iz Intera.

NERAZDVOJNI DŽEKO I KOLAROV

Podsetimo, Džeko i Kolarov su već dugo vremena nerazdvojni. Poslovni putevi su im se ukrštali već dva puta.

Edin Džeko i Aleksandar Kolarov, Mančester Siti

Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Sve je počelo leta 2010. kada su obojica zadužili nebesko plavi dres Mančester Sitija. Od tada su nerazdvojni. U ovih 9 sezona razdvojeni su bili samo godinu dana u sezoni 2016/2017. Tada je Siti prodao Džeka Romi, a Rimljani su već narednog leta mu doveli drugara Kolarova.

Članovi su legendarne generacja Sitija koja je posle skoro pedeset godina uspela da osvoji Premijer ligu, i to im je uspelo za nogom dva puta u tri sezone.

Obojica se odlično uklapaju u Konteovu filozofiju i bili bi dobra pojačanja za narednu sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA