Van Dajka celu sezonu NIKO nije predriblao: Uz njega je strašna statistika, kakve su šanse da otme Zlatnu loptu Mesiju i Ronaldu?

Čovek od 85 miliona na 64 utakmica nije dozvolio niko da ga predribla

  • 8

Jedna od najpouzdanijih kompanija za statistiku na svetu, koja se time bavi gotovo dve decenije, Opta, iznela je zanimljive podatke, jedan od njih glasi da štopera Liverpula Virdžina van Dajka niko nije predriblao godinu dana!

Možda i najbolja sezona u novijoj istoriji Liverpula krunisana je peharom Lige šampiona. Kockice su se godinama polako sastavljale da bi ove godine mozaik bio potpun. Jedan od glavnih šrafova ove ekipe je i najskuplji defanzivac svih vremena - Virdžin van Dajk.

Postavljala su se mnogo puta pitanja o toj cifri od 85 miliona evra koliko je za Van Dajka plaćeno Sautemptonu, međutim on je iz utakmice u utakmicu opravdavao ovu ogromnu svotu novca i sada je pokazao da je najbolji na svetu i da može da stane rame uz rame sa najvećima ove igre.

Fk Liverpul - Fk Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Upoređivali su ga i sa našim Nemanjom Vidićem, međutim ono što je on postigao ove sezone, sa tim ne mogu da se diče ni Vidić, ni Kanavaro, Nesta, Maldini, Stam...

Na svim ovosezonskim utakmicima u svim takmičenjima, njih ukupno 64, Virdžila van Dajka NIKO NIJE PREDRIBLAO!

Već je proglašen za najboljeg igrača Premijer lige po izboru igrača, a sve je više istomišljenika da bi baš on trebalo da dobije i najprestižniju fudbalsku nagradu - Zlatnu loptu.

Nju je prošle godine, posle deset godina vladavine Mesija i Ronalda, osvojio Luka Modrić.

Već sada, polako se spekuliše da bi Van Dajk mogao da prigrabi ovo priznanje, a favorizovan do polufinala Lige šampiona bio je Lionel Mesi. Retkost je da Zlatnu loptu osvoji neko ko nije uzeo Ligu šampiona, od 2007, samo je Kristijano Ronaldo jednom bio izuzetak. Sada su Van Dajk, Salah i Mane glavni u konkurenciji, ali je Holanđanin u pol poziciji, ujedno je i prvi najbolji igrač Premijer lige kao defanzivac još od Džona Terija iz 2005.

Takođe, potencijalno osvajanje Lige nacija sa Holandijom mu može biti dodatni plus, ali se on ne nada previše.

- Mesi je najbolji igrač sveta, zaslužuje ovu nagradu dokle god igra. Ne nadam se, niti mislim da imam šanse da se ovo dogodi, nijedan defanzivac nije uspeo od Kanavara 2006 - podsetio je Van Dajk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA