≫ 

Gde su srpske sudije u Evropi? Zbog dva bizarna razloga, naši arbitri ne mogu da zamene Mažića

Samo Srđan Jovanović može da zameni Mažića, ostali ni blizu UEFA mečeva

  • 1

Posle časti da sudi prošlogodišnje finale Lige šampiona, Milorad Mažić je otišao u Kinu. Ove godine, srpski arbitri su dobili poverenje da sude samo 3 međunarodne utakmice i od toga dve Srđan Jovanović.

Srbija ima Milorada Mažića koji je ''delio pravdu'' na svim najvećim svetskim takmičenjima, kako klupskm tako i reprezentativnim. Međutim, on je dobio poziv koji se ne odbija iz Kine, i na evropskim utkamicama ga nećemo viđati neko vreme sigurno.

Kako smo navikli da Srbija ima svog predstavnika, makar to bio i sudija na najvećim utakmicama, ove godine smo bili uskraćeni za to. Na sreću navijača Crvene zvezde, oni su mogli da gledaju svoj klub na najvećoj sceni, pa im izostanak srpskih arbitara nije teško pao. Međutim, izostanak naših sudija sa utakmica liste prvih kategorija je zabrinjavajuć.

Posle nekoliko godina u kojoj je često bilo moguće videti našu sudijisku trojku, ove godine je ta čast našim arbitrima pripala samo tri puta.

Dva puta od tih tri pravdu je delio Srđan Jovanović, jedan od naših najperspektivnijih sudija. Sudio je meč šesnestine finala Lige Evrope između BATE Borisova i Arsenala 14. februara i susret kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Kazahstana i Škotske 21. marta.

Srđan Jovanović

Foto: MN Press

Treći meč je bio dok još Mažić nije potpisao ugovor sa kineskom ligom. On je 14. februara deli pravdu na meču između Ciriha i Napolija takođe u sklopu šesnestine finala Lige Evrope.

Još jedan naš sudija se otisnuo izvan starog kontinenta. Danilo Grujić je čekao svoju šansu u evropskom fudbau, kako je nije dočekao odlučio je da ode u Saudijsku Arabiju i Egipat.

Kako Žurnal navodi, postoje dva bizarna razloga zbog kojih naše sudje ne dobijaju pozive iz Evrope.

U slučaju Miloša Đorđića problem je što je pao na testu iz poznavanja stranog jezika (engleskog), pa je otpao iz kombinacije sve do kraja kalendarske godine, dok Novak Simović, nedavno glavni na 160. večitom derbiju, problem ima u godinama (37), te prema navodima Žurnala, kao debitant nije previše interesantan nadležnima u UEFA“.

VIDEO: Kad Lalatović podivlja, a smiruje ga Mažić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk Vučko

    3. jun 2019 | 14:53

    Samo ne znam jel to po nečijem naređenju morate u svakoj vesti koju objavitr da spomenete i zvezdu...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA