Đorović bez sedmorice sa spiska počeo pripreme za EP: Želimo da budemo prvaci, prema Grujiću imam ogromno poštovanje!

Orlići imaju visoke domete na šampionatu Evrope

  • 2

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak pripreme za odlazak na Evropsko prvenstvo u Italiju i San Marino!

Za Orliće šampionat počinje 17. juna utakmicom protiv Austrije, a u grupi su još Nemačka i Danska. Prema rečima selektora Gorana Đorovića, Srbija ima veliku želju da se domogne najvišeg postolja.

- Prvi ću da kažem: želimo da budemo evropski prvaci! Da li to mogu da garantujem? Ne mogu, naravno, a to ne može ni niko drugi od učesnika. Mi smo plasirali među 12 najboljih u Evropi I to je već svakako veliki uspeh, ali imamo legitimno pravo da se nadamo. Svima poštovanje, ali Srbija se nikoga ne plaši. Igračima stalno ponavljam da moraju da teže vrhunskim rezultatima, da veruju u sebe I svoje mogućnosti. Suludo bi bilo da idemo na jedno ovakvo takmičenje a da ne razmišljamo o najvišim dometima.

Početak priprema, uslovno rečeno, propustiće Nikola Milenković, Luka Jović, Andrija Živković, Nemanja Radonjić i Saša Lukić, koji će se Orlićima priključiti posle dve utakmice seniorskog tima sa Ukrajinom i Litvanijom.

Nije bilo ni Uroša Račića, pošto su u Španiji pomerene utakmice zbog smrti Hozea Antonija Rejesa. Golman subotičkog Spartaka Miloš Ostojić kasniće jedan dan jer nije imao let da se vrati iz Egipta na kome je bio na odmoru.

- Mi smo i počeli kvalifikacije sa željom da ostvarimo što bolji rezultat, odnosno plasman na Evropsko prvenstvo i onda podignemo lestvicu. Od prvog dana to je cilj. I sad kad smo sve bliži, to se ne menja, naprotiv. Verujemo u sebe i kvalitet koji imamo, momci su pokazali kakav odnos imaju prema dresu. Imam u njih ogromno poverenje I samo mi je žao što zbog ograničenja nisam mogao sve igrače iz kvalifikacija da pozovem. Mnogi od njih imaju pravo da igraju u narednom ciklusu kvalifikacija – rekao je Goran Đorović.

Goran Đorović Foto: MN Press

Selektor ne krije da mu je najteže što nije mogao sve igrače da pozove,a jedno pitanje se odnosilo i na Marka Grujića...

- Znaju svi novinari koji me poznaju da nikada ne komentarišem igrače koji nisu na spisku. Ogromno poštovanje imam prema Grujiću, ali i prema svim drugim igračima koji su u jednom trenutku bili na spisku, a sada nisu tu. Nije Marko jedini. Oni su svi budućnost srpskog fudbala i svima želim sve najbolje. Žao mi je, kroz ove kvalifikacije prošlo je 40 igrača i najveći problem mi je bio da izaberem 23. Da sam mogao da povedem sve, sve bih ih poveo, jer su odnosom i igrama zaslužili. Na kraju smo odabrali one za koje smatramo da su u ovom trenutku najbolje rešenje.

Reprezentacija će narednih dana da trenira bez "A" reprezentativaca...

- Takav je kalendar, prilagođavamo se. Najbolja selekcija je uvek imala prioritet i to je normalno, tako je svuda. A njihov dolazak samo govori o njihovom odnosu, svi oni znaju koliko ovo takmičenje znači za njihove karijere i srpski fudbal. Oni su svi prošli selekcije Saveza i uvek se rado odazivaju svakom pozivu - rekao je Goran Đorović.

JOVANOVIĆ: NISAM VEROVAO DA ĆEMO SVI BITI TU!

Vukašin Jovanović Foto: MN Press

Vukašin Jovanović je jedan od onih iz ove generacije koji zna kako se osvajaju trofeji, jer je sa Srbijom na Novom Zelandu postao prvak sveta u uzrastu do 20 godina…

- Moram da priznam da nisam verovao da će svi igrači biti na okupu, ne zbog toga što neko nije hteo da dođe, nego zbog moguće reakcije i zabrane od strane nekog kluba. Srećan sam zbog toga što smo se svi odazvali i veoma sam uzbuđen, jer imamo veoma dobar tim sa igračima koji igraju u vrhunskim klubovima na veoma visokom nivou – kaže Vukašin Jovanović.

O rivalima u grupi…

- Austriju dobro poznajemo iz grupe, mislim da smo kvalitetniji. O Nemcima ne treba trošiti reči, godinama su veoma jaki. Ali mislim da fokus treba da nam bude samo na prvi meč, jer ukoliko ostvarimo rezultat koji želimo, imaćemo još vise vere i samopouzdanja, koji su i sada na visokom novou. Na ovakvim turnirima start je veoma važan, zato idemo korak po korak – ne ostavlja dilemu Vukašin Jovanović.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG ex JSO

    3. jun 2019 | 22:13

    Mi stari znamo kakvu je reprezentaciju 1974 i 82 ge imao onaj pokojnik,prevara od trenera inovator svih naših propasti u fudbalu i ništa nije uradio.Tako ćeš i ti proći misliš da su to neki igrači a oni ŽNJ liga!

  • Zeljko PSG ex JSO

    3. jun 2019 | 21:49

    Ni grupu nećete proći,živi bili pa videli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA