≫ 

Valensija izborila Ligu šampiona u nameštenom meču: Ronaldov klub na udaru, sedmorica igrača umešana u skandal! (VIDEO)

Dve slabe reakcije i jeftini golovi su probudili sumnju

  • 2

Španski list El Mundo objavio je prilično provokativnu priču - sedmorica igrača Valjadolida je navodno učestvovalo u nameštanju utakmice koja je Valensiji donela Ligu šampiona!

Dnevnik je imena glavnih osumnjičenih objavio pozivajući se na transkripte telefonskih razgovora, a jedan od njih, bivši igrač Real Madrida Karlos Aranda, izjavio je da je kupio "sedmoricu iz Valjadolida".

To je snimljeno nakon poslednje prvenstvene utakmice u sezoni 2018/2019. između Valjadolida i Valensije, koja je pobedila sa 2:0 i otišla u elitu umesto Hetafea. Sa druge strane, Valjadolid je bio siguran u opstanak.

- Valensija dobija prvo poluvreme i drugo, u redu? (...) Niko to ne mora da zna, razumeš šta hoću da kažem. Niko - rekao je Aranda u telefonskom razgovoru pre utakmice.

Prvi gol je postignut tako što je loptu izgubio igrač Valjadolida Kiko Olivas, a drugi posle slabe reakcije golmana Joela, čiju je loptu presekao igrač Valensije.

El Mundo se poziva na sudska dokumenta, čak je i kapiten Borha Fernandez deo tima koji je učestvovao u skandalu. Čak je i klub prošle nedelje protiv njega otvorio disciplinski postupak.

- Nadamo se da nećemo otkriti ništa sporno što se njega tiče. U svakom slučaju dobro je da to istražimo jer se moramo boriti protiv korupcije - izjavio je bivši brazilski fudbaler Ronaldo, koji je od ove sezone vlasnik kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA