≫ 

Svi detalji Jovićevog transfera u Real: Koliko će za 6 godina zaraditi Luka, a koliko Zvezda odlaskom Srbina u Madrid?

Crveno-beli imaju svoj udeo na osnovu trening kompenzacije

  • 20

Kao ''grom iz vedra neba'' odjeknula je vest da je Luka Jović od utorka 4. juna i zvanično novi napadač Reala, ikao se prethodnih nekoliko nedelja o tome često pisalo!

Srpski reprezentativac je potpisao ugovor na šest godina, dok će ''kraljevski klub''Ajntrahtu iz Frankfurta platiti 60 miliona evra! Međutim, neće nemački klub dobiti sav novac.

Ajntraht je nedavno otkupio Jovića od Benfike za šest miliona i 20 odsto od naredne prodaje, što znači da 12 miliona u ovom slučaju idu za Lisabon.

Tu je i menadžer Falji Ramadani koji je sa čelnicima Reala 29. marta započeo pregovore oko prelaska Jovića na Santjago Bernabeu. Njemu, prema navodima španskih medija, pripada devet miliona evra.

Što se tiče samog Jovića, on će inkasirati 50 miliona evra za šest sezona na koliko je potpisao ugovor.

Luka Jović, Ajntraht Frankfurt Jović u dresu Ajntrahta Foto: Guliver/ Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Pare će dobiti i Crvena zvezda! Crveno-beli će na osnovu trening kompenzacije (ona iznosi 2.5 odsto), dobiti 1.5 miliona evra.

Podsetimo i to da je Zvezda svojevremeno morala da proda Jovića kako bi preživela, a kako je to sve izgledalo za Telegraf je objasnio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    4. jun 2019 | 14:06

    To je propast Srpskog fudbala. Prodaju za dzabe, a onda se drugi bogate.

  • :)

    4. jun 2019 | 14:49

    Fudbal se po meni pokvario ovakvim stvarima tj naglasavanjem zarade igraca i ciframa vrednosti transfera i to. To je nesto sto samo fudbalere i njihove saradnike treba da zanima. Ne vidim kakve mi gledaoci imamo koristi od toga da znamo ko koliko zaradjuje. Sad se sve previse vrti oko cifara, vise je to bitno nego ko kako igra i sta pokazuje na terenu.

  • 534

    4. jun 2019 | 14:36

    Baš me briga koliko će on zaraditi. Zanima me jedino kako će igrati i koliko će dati golova?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA