≫ 

Posle Ronalda potop, Realu je bio potreban predator Luka Jović: Marka brutalno najavila dolazak Srbina u Madrid! (VIDEO)

Koliko je dobro Marka bila pripremljena za dolazak Jovića, svedoče tekstovi koji su objavljeni odmah po Realovoj objavi transfera

  • 2

Samo što je Real Madrid ozvaničio dolazak Luke Jovića u Real za vrtoglav ugovor do leta 2025. godine, Marka je izbacila serijal tekstova o Luki Joviću.

U jednom su opisana ovogodišnja lutanja sa igrom posle odlaska Kristijana Ronalda, a napravljena je paralela sa brojem "9", koji Luka nosi.

- Klub je došao u golgetersku sušu, kriza je naterala rukovodstvo da dobro razmisli o promeni strategije posle odlaska Kristijana, i konačno ode na tržište u potragu za napadačem. Za Jovićem. Ukratko, otkad je Benzema došao 2009, Real nije doveo devetku. Madrid je imao Adebajora, Čičarita, ali na pozajmicama. Morata i Marijano su se vraćali, nije se razmišljalo dugoročno. Oni nisu bili "nova lica" za Real.

 

Zaključuje se još kako je dolazak Jovića "osveženje u poziciji koja se promenila u poslednjoj dekadi".

- Prisustvo Benzeme, koji je sarađivao sa Ronaldom, može se promniti, modifikovati. Uz njega će biti novi igrač. Jović razbija "prokletstvo".

 

Takođe, u drugom tekstu, navedeni su precizni statistički podaci - da daje prilično često golove i van 16 metara, da se podjednako služi sa obe noge - kao primer iz Ajntrahta, navedeno je da je dao desnom 15 golova, levom osam, pet golova je postigao glavom.

Ne zanemaruje se koliko učestvuje u igri, da je imao šest asistencija, ali i da se prilagođava defanzivnim zadacima. Opisan je kao predator u 16-ercu, i da njegov radijus kretanja pokazuje da ga ima svuda na terenu.

Nema sumnje, pred Lukom je veliki zadatak da opravda očekivanja najvećeg kluba na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Struja

    4. jun 2019 | 15:39

    Konačno jedan naš igrač u Realu... Sve najbolje mu želim

  • mixi

    4. jun 2019 | 14:50

    srećno mali,zaslužio si da igraš u najvećem klubu posle Zvezde,naravno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA