≫ 

Prvi čovek UEFA udario na predsednika Francuske: Čeferin reagovao na Makronove opaske o formiranju "zatvorene" Lige šampiona

Prvi čovek UEFA nazvao je izjave Makrona na prijemu u FIFA "klasično mešanje politike u sport"

  • 6

Iznenada, iz FIFA je stigla poruka za UEFA i to od čoveka od koga se to najmanje očekivalo - predsednika Francuske Emanuela Makrona!

Makron je, pravo niotkuda, govorio o predloženom novom konceptu Lige šampiona na prijemu Svetske fudbalske federacije tokom ceremonije otvaranja Svetskog prvenstva za žene. On je tom prilikom izjavio, aludirajući na reformu takmičenja, da bi UEFA trebalo da odustane od ideje da se elitna liga "zaključa" za najbogatije klubove Evrope, što je predlog za 2024. godinu.

Reagujući na izjavu francuskog predsednika, prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin je imao spreman odgovor:

- Tokom govora Makron je pomenuo UEFA rekavši da bi mi trebalo da budemo oprezni sa Ligom šampiona i da je u svemu važna solidarnost - rekao je Čeferin za agenciju AP, i dodao:

- Predsednikov govor bio je primer mešanja politike u sport što nas je veoma iznenadilo.

Makron je aludirao na Čeferinov predlog za elitno takmičenje iznet prethodnog meseca da 24 od 32 kluba grupne faze mogu zadržati svoje mesto i za narednu sezonu kroz sistem ispadanja, koji bi se igrao u tri dela.

- Nije ovde suština da će se te promene dogoditi ili neće, još ništa nije odlučeno - rekao je Čeferin, pa prešao na stvar:

- Najvažnije od svega je da nećemo dozvoliti da nam politika diktira kako da vodimo i razvijamo sport. A to što je predsednik Makron pomenuo solidarnost, mogu samo da mu kažem da je UEFA jedina fudbalska organizacija koja distribuira pomoć u sve zemlje Evrope. Tako da dobro znamo šta znači solidarnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 88

    4. jun 2019 | 23:31

    E moj rujkane,a sta je sa Kosovom?Teras reprezentacije da igraju sa njima!!!

  • djura dhuric

    5. jun 2019 | 05:00

    bravo za makrona...to je licemerje postavljeno jos od 2000...nit je ovo liga sampiona kao sto nosi naziv,nit je postena...sve je namesteno,samo ne znam iz kog razloga ...i trena da se odvoje ,i dz promene naziv u,npr,liga novca ili nasa liga

  • Bežibre

    5. jun 2019 | 00:34

    Sadi krtolu u Sloveniju pa izvozi u Prištinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA