≫ 

Iako su mu dani u Fiorentini odbrojani, Ramadani je već pronašao novi klub

Transfer Frederika Kijeze zavisi od Ramadanija?! Dovodi im i trenera

  • 0

Uticaj Falija Ramadanija iz godine u godinu je sve veći. Stvaranje svoje transfer imperije počeo je da gradi dovođenjem mladih srpskih igrača prevashodno u Fiorentinu. Nakon prodaje kluba iz Firence Ramadanijevi poslovi sa tim klubom su dovedeni u pitanje. Međutim, menadžer se već snašao i trebalo bi da bude jedan od glavnih spomena između prelaska Frederika Kjeze u Juventus. Da li ovo znači da Firencu menja Torinom?

Svoj uticaj u Italji gradio je dovođenjem igrača pre svega u Fiorentinu. Ređali su se Jovetića, Nastasića, Gulana, Bakića, Behramija, Lajića, Roga, Seferovića, Rebića, Kalinića, Milenkovića itd. Sve to mu je omogućio njegov prijatelj Pantaleo Korvina sa kojima je kroz godine poslovao sve bolje.

Nikola Milenković Foto: Guliver/Gabriele Maltinti

Nakon prodaje Luke Jovića madridskom Realu, Ramadanija je kontaktirao Juvetus kako bi im pomogao kod najveće letnje želje - Federika Kijeze.

Frederiko Kijeza je sin čuvenog Enrikea koji je žario i palio krajem prošlog i početkom ovog veka. Najbolje godine proveo je u Parmi i Fiorentini za koju je na 59 utakmica postigao 33 gola. Tih godina u Firenci je rastao mali

Frederiko, kojem će te godine tamo promeniti život i ljubičata boja će mu ući u krv.

Frederiko je rođen 1997. i dete je ekipe sa "Artemio Frankija". Za prvi tim debituje 2016. i u međuvremenu postaje glavni igrač tima i bitan šraf u nacionalnom timu.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/Ap

Poznato je da je Juvetus najomraženiji klub u Firenci i da se klub trudi da izbegne svaki transfer sa njima. Koliko tifozi Viole ne vole klub iz Torina mogli smo da vidimo kod prelaska Bernadeskog kad su navijači upućivale razne poruku, pa čak one i pretnjom smrću italijanskom reprezentativcu.

Uprava Fiorentine želi da izbegne nove incidente, ali Juventus je čvrsto rešen da dovede malog Kijezu u svoje redove i da sa Bernandeskim napravi snažan tandem krila kako za sebe tako i za reprezentaciju.

Spominje se da je Juventus igraču ponudio petogodišnji ugovor od 25 miliona evra, međutim problem će biti dogovor sa Violom koja za svog najboljeg igrača traži preko 80 miliona evra.

Tu u priču uskače Ramadani.

Foto: youtube/vizionplus

Neverovatno za 21. vek zvuči da Kijeza nema menadžera. Šta će mu?! Odrastao je u klubu za koji je zaigrao i u kome igra sve bolje i bolje. O odlasku i ne razmišlja. Sve što mu treba ima u Firenci.

Međutim, prema pisanju italijanskih medija Juventus očajnički želi mladog italijana i kao osobu koja je jaka u pregovorima i koja može da im ispuni želju označen je Fali Ramadani.

Obećali su čelnici "Stare dame" da Ramadani slobodno naplati menadžersku proviziju samo da im dovede Kijezu.

Nakon silnih godina rada u Fiorentini, kao da je predvideo promene u klubu, pa je prošle godine počeo već da ''šuruje'' sa Bjanko-nerima.

On je bio zaslužan za to što je Miralem Pjanić dobio novi ugovor, a sada će ući još dublje u klub.

Kako je Ramadani godinama usko sarađivao sa Fiorentinom, čelnici Juventusa veruje da je baš on ključan čovek za ove pregovore. Sa druge strane, ako uspe da izdejstvuje ovaj transfer Kijeza će verovatno postati njegov štićenik , što bi ogroman dobitak bio za njegovu agencju.

Međutim promena vlasničke strukture i prodaja familije Dela Vale kluba Roki Komisu znači i odlazak glavnog Ramadanijevog saradnika, sportskog direktora, Pantaleva Korvine. To možda može da bude problem u ovim pegovorima.

Rocco Commisso Novi vlasnik Fiorentine Roko Komiso; Foto: Tanjug/AP

RAMADANI DOVODI I TRENERA

Zanimljivo je da Ramadani zastupa usluge i Marucija Sarija. Upravo se on već nedeljama spominje kao glavni kandidat za klupu Juventusa.

Čelsi taži obeštećenje od 6 milona evra a Ramadani trebalo da izdejstvuje neki sporazum i manju cenu.

Prethodnih godina glavnopitajući ljudi oko transfer politike Juventusa bila su dva najmoćnija menadžera sveta Mino Rajola i Žorž Mendeš. Njih dvojica su u klub dovodili igrače poput Pavela Nedveda, Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe, Kristijana Ronalda itd.

Ako Ramadani uspe da u Torino dovede i Sarija i Kijezu sigurno će stati rame uz rame sa Rajolom i Mendešom kako u klubu tako verovatno i na svetskom tržištu, a moguće je da će im i u potpunosti preuzeti posao u Juventusu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA