≫ 

Dule Savić za Telegraf pozdravio odluku Tumbakovića i igrača Zvezde da ne igraju protiv Kosova: Svaka im čast, nije Crna Gora Brazil da im bude žao

Patriotska odluka Srba koji brane boje Crne Gore, tvrdi Zvezdina legenda

  • 25

Nije moglo bez političkih tenzija pred meč Crne Gore i tzv. reprezentacije Kosova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor "sokolova" Ljubiša Tumbaković, njegov pomoćnik Saša Janković, kao i dvojica igrača Zvezde Filip Stojković i Mirko Ivanić odbili su reprezentativnu dužnost, što će ih sve koštati daljeg daljeg statusa u selekciji naših južnih komšija. 

Crnogorski mediji preneli su vest da pomenuti kvartet neće biti u službi nacionalnog tima u petak uveče u meču koji će biti odigran bez prisustva publike, zbog kazne UEFA prema domaćinu za rasizam na meču sa Englezima.

Za Crnogorce odluka bivšeg trenera Partizana i dvojice igrača Zvezde je razumljiva, a za Srbe je njihov gest apsoltuno onakakv kakav bi trebalo da bude - patriotski.

- Pozdravljam njihovu odluku, svaka im čast na tome. Postupili su ispravno, onako kako bi trebalo svaki Srbin da je na njihovom mestu - rekao je za Telegraf.rs legendarni igrač Zvezde Dušan Savić, reagujući na vesti iz tabora fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Savić kaže da ni Tumbaković, kao ni Stojković i Ivanić, ne bi trebalo da budu previše uzmenireni zbog činjenice da su stavili tačku na reprezentativni status.

- Pa ne igraju za Brazil, ne bi to trebalo da im predstavlja problem... Trebalo bi mnogo više da ih interesuje zemlja u kojoj igraju za svoje klubove.

Za razliku od pomenutog kvarteta Srba, trio Adam Marušić, Marko Simić i Vukan Savićević biće na raspolaganju Miodragu Džudoviću i Dragoju Lekoviću, koji su preuzeli palicu od Tumbakovića.

- Ne bih njih da komentarišem, interesuju me samo igrači Zvezde i njihov stav u ovom slučaju.

(M.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA