≫ 

Najveća bruka u istoriji srpskog fudbala: Taktički fijasko Krstajića, Orlovi poniženi u Ukrajini! (FOTO)

Mučno veče po naš nacionalni tim

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je krenula "po starom", u horor predstavi protiv Ukrajine poražena je i ponižena sa 5:0 (2:0) čemu je kumovalo diletantsko taktičko vođenje i opredeljenje selektora Mladena Krstajića, te beskrvna i tragična igra njegovih izabranika.

Glavnokomandujući našeg nacionalnog tima krenuo je u formaciji 3-5-2 sa namerom da ofanzivom "polomi kičmu" rivalu, uz dejstvo dvojice klasičnih napadača Prijovića i Jovića, ali je umesto toga viđeno jedno od najsramnijih izdanja naše reprezentacije u istoriji, a bilo ih je, pamtimo svi, baš mnogo.

Bio je ovo najubedljiviji poraz Srbije od osamostaljenja države!

FSS, Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić Da li je vreme da prepusti vođenje reprezentacije stručnijem: Mladen Krstajić Foto: Marko Jovanović

Koliko je Krstajić bio u panici posle 4:0 svedoči i njegov očajnički potez da nakon četvrtog primljenog gola uvede Ljubomira Fejsu umesto Ljajića, mislio je da sačuva obraz da ne "pukne petarda", ali i da smo igrali sa 13 ili 14 igrača u polju, opet bi bilo isto. Konopljanka je potom golom stavio tačku na istorijski debakl našeg tima.

Katastrofa je blaga reč da se opiše izdanje Srbije i Krstajićevo diletantsko "mudrovanje" i eksperimentisanje sa postavom i formacijom, sve je od početka "mirisalo" na poraz, jer su Ukrajinci bili naelektrisani kao "napujdani kerovi" da nas rastrgnu, bez otpora sa druge strane. Čekao se samo prvi gol, čak nas je i on već slomio, a drugi je stigao samo dva minuta posle u režiji istog igrača - Viktora Cigankova, igraća koji je u dresu Dinama prošle sezone dao 18 golova i podelio 10 asistencija.

Još smo i dobro prošli u prvom, Ukrajinci nisu sve dobre šanse uspeli da realizuju, a propušteno su nadoknadili u nastavku - moglo im se pored upadljivo statičnog srpskog tima čija se igra raspala u paramparčad nakon što je Konopljanka iz prve akcije u drugom poluvremenu matirao Dmitrovića!

Ukraine Serbia Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/Ap

Na 3:0 Krstajić je "gutao gnedle", preznojavao se pored aut-linije, pogled mu se gubio u daljini, u zemlju je hteo da propadne. Izvukao je Prijovića koji je imao jedine dve šanse na 0:0 za naš tim. Mitrović je dobio šansu, ali ni on, niti bilo ko od reprezentativaca večeras nije ličio na sebe. Nismo ličili na tim, nismo ličili ni na šta!

Taktički pogubljena reprezentacija Srbije ostavljala je prostora između linjija koje su Ukrajinci obilato koristili i probijali kao od šale, uz konstantnu agresiju na svakom delu terena, sa čime naši nisu umeli da se izbore.

Nastavak je doneo još mučniju sliku po nas.

Svesni da ne mogu apsolutno ništa da urade napred, obezglavljeni srpski reprezentativci gledali su samo kako da sačuvaju gol i obraz do kraja. Ukrajinci nisu stajali, delovali su kao skladan, kompaktan, uigran i stručno vođen tim od strane Andreja Ševčenka, za razliku od "grupe građana" zalutale na teren stadiona u Lavovu u, napomenimo i to - neprijateljsku atmosferu u režiji ukrajinskih navijača.

Bili smo nokautirani!

Ukraine Serbia Euro 2020 Soccer Aleksandar Prijović je imao jedine dve šanse za Srbiju u Lavovu Foto: Tanjug/Ap

Dvostruki strelac za Ukrajinu, uz Cigankova, bio je i provereni šuter Konopljanka, a u listu strelaca upisao se i Jeremčuk. Stekao se utisak da su igrači domaćeg tima mogli u svakom trenutku da matiraju Dmitrovića. Toliko smo bili loši, bedni i razbijeni.

Šta dalje, kako prevazići ovaj fijasko pred duel sa Litvanijom 10. juna - to Krstajić nikako ne bi smeo da se pita, jer posle ovakvog poraza on "ni u ludilu" ne bi smeo ponovo da izađe igračima pred oči i crta im taktiku, vuče poteze i selektira tim. Njegovo je samo jedno - da ode!

Na potezu je FSS...

Ukrajina - Srbija 5:0 (2:0)

Stadion: Arena Lavov

Sudija: Antonio Mateu Lahoz

UKRAJINA (4-2-3-1): Pjatov - Karavajev, Krivcov, Matvijenko, Mikolenko - Stepanenko (od 72. Šepelev), Malinovski - Konopljanka (od 76. Kovalenko), Zinčenko, Cigankov - Jaremčuk (od 67. Kravec).

SRBIJA (3-4-1-2): Dmitrović - Milenković, Spajić, Kolarov - Gaćinović, Maksimović, Ljajić (od 59. Fejsa), Kostić - Tadić - Prijović (od 53. Mitrović), Jović (od 72. Lazović).

VIDEO: Navijači Ukrajine izviždaki srpsku himnu

Kvalifikacije za Euro 2020:

Petak

Ukrajina - Srbija 5:0

(Cigankov 24, 26, Konopljanka 46, 75, Jeremčuk 59)

Litvanija - Luksemburg 1:1

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(M. Bogovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    7. jun 2019 | 22:38

    Moliti Antica da dodje, a da mu se Kokeza i ekipa ne mesaju u posao, drugacijennece doci. Sa ovakvom ekipom Antic bi cudo napravio, a ovaj "strucnjak", ako ima obraza, sam ce dati ostavku

  • Robi zvezdin cetnik

    7. jun 2019 | 22:41

    Koliko golova je dao Jovic 🤣😅🤣😂

  • 007

    7. jun 2019 | 23:54

    Izgubis 5-0,tim ti igra ocajno,salju neke vrljave lopte napadacu ispred kojeg su 2 igraca,odbrana ti ne postoji,igras sa 3 pozadi ne zna se ko je sporiji i ti ces i dalje biti selektor boli te...zao mi Muslina covek radio dobar posao smenise ga i dovedose ovoga da sve upropasti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA