≫ 

Tumbaković zvanično smenjen sa mesta selektora Crne Gore

Neposredno pred meč sa selekcijom tzv.Kosova čelnici FSCG smenili Tumbakovća zbog odbijanja da vodi ekipu

  • 29

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore održao je u petak uvele vanrednu sednicu uzrokovanu dešavanjima u i oko „A“ reprezentacije uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 protiv selekcije tzv. Kosova.

Crna Gora je odigrala nerešeno sa tzv Kosovom 1:1, a Ljubiša Tumbaković i igrači Mirko Ivanić i Filip Stojković nisu želeli da igraju protiv ekipe Kosova.

Saopštenje FSCG prenosimo u celosti:

"Članovi Izvršnog odbora doneli su jednoglasnu odluku o smeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na pomenutoj utakmici, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom.

Fudbalska reprezentacija Crna Gora - Srbija Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Takođe, Izvršni odbor je odlučio da nacionalni tim na utakmici sa Češkom sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković.

Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobedile fudbal i sport - navodi se u saopštenju FSCG.

Derbi dana u evropskim kvalifikacijama. I jedni i drugi su maksimalni iz prva dva kola, ali Francuska je kao aktuelni svetski prvak izraziti favorit sa kvotom 1,65 na dvojku. Pogledajte sve ostale MOZZART kvote za meč Turska – Francuska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA