≫ 

Tumbaković preuzima Srbiju? FSS pronašao zamenu za Krstajića!

Pregovori su u toku

Fudbalska reprezentacija Srbije nastaviće svoje kvalifikaciono putešestvije sa novim selektorom, ako je verovati napisima u beogradskim medijima. 

Naime, Sportski žurnal tvrdi, pozivajući sa ne pouzdane izvore bliskim Savezu, da je vođstvo naše "kuće fudbala" u pregovorima sa Ljubišom Tumbakovićem o preuzimanju selektorske pozicije od Mladena Krstajića kome se pozicija ozbiljno zaljuljala nakon debakla u Ukrajini.

Tumbaković je nedavno ostao bez posla nakon odbijanja da vodi selekciju Crne Gore protiv tzv. reprezentacije Kosova, što je rezultiralo njegovim otkazom.

Ipak, kako stvari stoje, brzo će ponovo u "sedlo", i to ponovo kao vođa nacionalnog tima, onog koji mu je najbliži srcu. Srbija ga zove i sva je prilika da ćemo već od meča sa Portugalom na "Marakani" gledati naš tim pod komandom bivšeg trofejnog trenera Partizana.

Iz Fudbalskog saveza Srbije je u danima posle meča sa Ukrajinom mogao da se nasluti ovakav epilog. Najavljeni su sastanci, ali se nije lomilo preko kolena pre meča sa Litvanijom.

Krstajić odavno ne uživa podršku ni navijača, a očito je izgubio i poverenje rukovodstva ljudi koji vode srpski fudbal.

Došlo je vreme za smenu...

VIDEO: Mladen Krstajić pred novinarima posle pobede nad Litvanijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    12. jun 2019 | 03:26

    Partizanovci u FSS guraju svoje, a zvezdaši svoje i zato su slepi kod očiju. Na stranu mafijanje i razno razne druge radnje, ali ova vrsta sektašenja ne sme da bude dozvoljena u reprezentaciji. Dalje, opšte poznata stvar da su Tumbini silni rekordi u domaćoj ligi dok je vodio Partizan bili u ogromnoj meri i produkt tkzv. zatvorenih utakmica. To je isto važilo i za Muslina dok je bio trener u Zvezdi. Međutim, činjenica je da nama ne pomažu u pakaetu ni Klop i Murino za sve Mesijem i Ronaldom. To bi u najboljem slučaju bila jedna prosečna repezentacija. Moramo da shvatimo da fudbal nije igra koja se svodi na nekoliko imena. Može nekoliko imena da daje posebnu dimenziju igri, ali mora da postoji i kvalietna baza, tj. ostatk tima mora da ima jedan oderđeni nivo za ozbiljan fudbal. Prvo mi nemamo uhodan sistem po kojem će igrači lako da se uklapaju u igru reprezentacije. Igrači moraju da znaju tačno šta treba da rade, nije reč o klubu gde se trenira svaki dan i gde se svaki dan uigravaju određene stvari. Ipak pre svega toga naš ubedljivo najveći problem je katastrofalna selekcija po klubovima još u najmlađim kategorijama i guranje potpuno pogrešnih klinaca koji kasnije postaju profesionalni fudbaleri i reprezentativci. Motoričke sposbnosti i fizičke predispozicije su na nezadovoljavajuće niskom nivou, a katastrofalna tehnička obučenost naših reprezentativaca je najbolji pokazatelj koliko se loše radi sa decom. Najviše bode oči činjenica da su naši usporeni film, što se čak videlo i protiv Litvanije koja nam je prepustila igru i koja uzgred rečeno spada u one ubeljivo najsalbije reprezentacije. Naši kao da imaju teg od 50 kg na leđima tako se nekako kreću. Čitavu večnost traje primanje, obrada lopte, dodavanje ...

  • Miki

    12. jun 2019 | 09:12

    Kao zvezdaš mogu samo da kažem da je partizan igrao najlepši fudbal dok ih je vodio Tumba!

  • Zvezdas

    12. jun 2019 | 07:56

    Tumbakovicu legendo! Za dozivotnog selektora! Bravo jos jednom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA