≫ 

Kreće najmaleroznije takmičenje za Mesija: Gubio je sva tri finala, da li mu je ovo poslednja šansa?

Pokušaće Leo da dođe do prvog reprezentativnog zlata

  • 1

Utakmicom između Brazila i Bolivije (petak na subotu, 02:30) na stadionu "Cicero Pompeu de Toledo", popularni "Morumbi" u Sao Pulu kreće 46. izdanje šampionata Južne Amerike, "Kopa Amerika", uz učešće 12 selekcija raspoređenih u tri grupe.

Uprkos izostanku prve zvezde tima Nejmara zbog povrede, Brazil važi za prvog favorita za osvajanje kontinentalnog pehara, selektor Tite oformio je najjači mogući tim u ovom trenutku, a svu snagu selekcija iz najveće južnoameričke države demonstrirala je u "generalci" pred start turnira pobedom od 7:0 protiv Hondurasa.

Argentina vreba iz prikrajka sa prvom zvezdom turnira Lionelom Mesijem koji se vratio u reprezentativnu postavu nakon debakla na Mundijalu. Motivisan je Leo da konačno prekine crni niz na najmaleroznijem takmičenju zbog čak tri izgubljena finala: 2007, 2015, 2016!

Poslednja dva izdanja Čile je sprečio Mesija da uzme trofej, a 12 godina ranije to je učinio Brazil.

- Dao sam sve za reprezentaciju koliko sam mogao. Boli činjenica da nismo šampioni - rekao je Mesi nakon poraza od Čilea nakon penal serije na poslednjem Kopa Amerika održanom u SAD, a u međuvremenu se predomislio i vratio u sastav Gaučosa.

Russia Soccer WCup Nigeria Argentina Argentinci slave gol na Svetskom prvenstvu u Rusiji Foto: Tanjug/Ap

Imaće, dakle, as Barselone motiva napretek da se okiti prvim reprezentativnim "zlatom", a na tom putu imaće i jake adute poput Di Marije, Aguera, Lo Selsa, Lautara, Otamendija... Inače, Argentina je poslednji put digla pehar "Kope" 1993. godine ,a od tada je izugbiča u čak sedam finala!

Gaučosi kreću iz grupe B, u kojoj su još Kolumbija, Paragvaj i jedna od dve selekcije van Južne Amerike na ovom Kopa Amerika - Katar. Uz bliskoistočni sastav, i Japan će biti deo ovogodišnje smotre najboljih selekcija iz Latinske Amerike, zahvaljujući specijalnoj pozivnici CONMEBOLA, koji je na taj način dopunio spisak od 12 reprezentacija.

Utakmice ovogodišnjeg izdanja šampionata Južne Amerike igraće se u pet brazilskih gradova: Salvadoru (Itaipava Arena Fonte Nova), Rio de Žanieru (Marakana), Sao Paulu (Morumbi, Arena Korintians), Belo Horizonte (Mineirao) i Porto Alegre (Gremio Arena).

Vredi reći da se "Kop Amerika" posle 30 godina vratila u Brazil, koji je poslednje domaćinstvo ovog velikog takmičenja imao 1989. godine.

Zanimljivo, ni Brazil ni Argentina niszu u vođstvu po ukupnom broju trofeja na "Kopa Amerika", već Urugvaj sa 15 titula. Argentina je osvojila 14, dok je Brazil osam puta bio šampion Južne Amerike.

GRUPA A: Bolivija, Brazil, Peru, Venecuela

GRUPA B: Argentina, Kolombija, Paragvaj, Katar

GRUPA C: Čile, Ekvador, Japan, Urugvaj

Brazil Soccer Copa America Na stadionu "Morumbi" biće odigrana prva utakmica na ovogodišnjem šampionatu između Brazila i Bolivije Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    13. jun 2019 | 13:47

    Mesi je u reprenzetaciji nula, tako će biti ovoga puta, već smo ga gledali na 3 svetska prvenstva, gde je bio 0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA