Interu "visi" Evropa zbog 40 miliona, UEFA čeka do 30. juna: "Neroazuri" spremili "decu" na prodaju

Finansijske knjige moraju da se srede do 30. juna ili će se i drugi milanski velikan susresti za rigoroznom kaznom UEFA

  • 0

Piše se ovih dana o velikim planovima milanskog Intera za rekonstrukciju tima i tako se "pod tepih" malo gurnuo gorući problem, finansijski fer-plej (FFP). Naime, Inter, isto kao i Milan, mora do kraja meseca da ''ispegla'' račune, inače im sledi izbacivanje iz Evrope.

Inter, za razliku od gradskog rivala, ima skoro duplo manji problem, odnosno cifru za pokrivanje. Radi se o sumi od 40 miliona evra. Ono što je zanimljivo je da je ta suma bila ustvari 25 miliona, ali je dovođenjem Edina Džeka ona narasla. Čelnici Intera su ugovor potpisali u junu što potpada pod ovu sezonu, a ne narednu.

Novi ciklus FFP počinje od 1. jula.

Spominju se veliki odlasci nekih od najzvučnijih igrača poput Maura Ikardija, Radže Najngolana, Roberta Galjardinija, Borhu Valera, Matijasa Vesina i Ivana Perišića, međutim izgleda da će se FFP, barem većim delom rešiti prodajom dva mlada i talentovana Interova đaka.

Ikardiju i Naingolanu teško pao poraz od Bolonje

Foto: Tanjug/AP

Kako zvaničnih ponuda za igrače prvog tima nema još uvek, Inter je primoran da prihvati ponudu Standarda iz Liježa za Zinja Vanhojzdena i Ksijana Emersa za čak 25 miliona evra.

Ovu informaciju prenosi italijanski transfer guru Đanluka di Markio.

Suma je velika kada se zna da se govori o dvojici momaka koji su jedva zakoračili u seniorski fudbal, pogotovo kada se zna da belgijski klubovi nisu toliko izdašni (izuzev Anderlehta).

Međutim, ako je verovati uvek dobro obaveštenom di Markiju, Standard je rešio da uloži veliki novac koji će im se višestruko vratiti u budućnosti.

U ovom trenutku nije poznato da li je Inter u sklopu ovog dogovora ubacio i povratnu klauzulu, jer su informacije oprečne.

Zinjo Vanhojzden je prethodnu sezonu proveo u Standardu na pozajmici. Bio je standardan u prvom timu i ostavio je odličan utisak. Važi za štopera ozbiljnog talenta, ali ga povrede sve više odvlače od terena.

Zinho Vanheusden,  Zinjo Vanhojzden

Zinjo Vanhojzden; Foto: Profimedia

Pre dve godine doživeo je najtežu sportsku povredu, kidanje prednjih ukrštenih ligamenata, zbog čega je više od sedam meseci bio van terena, da bi sada u maju pretrpeo povredu kolena, zbog koje je morao na operaciju i trebalo bi da bude spreman na jesen.

Ksijan Emers je njegov klasić. Razvijao se u redovima Kremonezea u Seriji B, gde je na 20 utakmica upisao po gol i asistenciju. Igra na sve tri pozicije u srcu veznog reda, može da bude orijentisan i ofanzivno i defanzivno i takođe mu predviđaju lepu karijeru. Doduše, ne kao Vanhojzdenovu, za koga su do teških povreda fudbalski stručnjaci tvrdili da ima potencijal da stane u red najboljih evropskih štopera u budućnosti.

Xian Emmers, Ksijan Emers

Ksijan Emers desno; Foto: Profimedia

Navijači verovatno neće biti srećni zbog ovoga, pogotovo kada vide kakvu su grešku Neroazuri napravili kad su se olako odrekli Nikola Zaniolu, koji briljira u Romi.

I pored ova dva transfera, Interu će još nedostajati para kako bi bez problema mogli da počnu da grade tim za Ligu šampiona. Neki od mogućih novajlija su Nikola Barele, Romelu Lukaku, Paulo Dibala, Valentino Lazaro...

Sportski direktor Nerazura Pjero Auzilio i generalni direktor Bepe Marota skovali su plan da ovog leta prodaju Maura Ikardija, Radžu Najngolana, Roberta Galjardinija, Borhu Valera i Matijasa Vesina i Ivana Perišića, što bi trebalo da donese ozbiljnu zaradu od nekoliko stotina miliona evra, ali pretpostavlja se da nijedan od tih transfera neće biti završen baš do 1. jula, kada moraju da se sravnaju knjige.

To može da znači novo odricanje talentovane dece, što se dosad pokazalo kao pogrešan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA