≫ 

Smenjen Krstajić! FSS uručio otkaz dosadašnjem selektoru Srbije

Očekivana odluka čelnika Saveza

FSS, Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić Foto: Marko Jovanović

Najbolje srpske fudbalere u nastavku kvalifikacija neće voditi dosadašnji selektor Mladen Krstajić, koji je smanjen posle sastanka Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije u sastavu Slaviša Kokeza, Nenad Bjeković, Ilija Petković, Novica Tončev, Dragan Simović i Slobodan Ilić.

Dve strane su postigle sporazumni dogovor o raskidu, novi selektor bi uskoro trebalo da bude poznat, a navodno je najbliži "usijanoj selektorskoj stolici" Ljubiša Tumbaković.

Krstajića je posla koštao težak poraz od Ukrajine od 5:0 u Lavovu u okviru kvalifikacija za Euro 2020, pa mu ni ubedljiva pobeda nad Litvanijom (4:1) nije pomogla da se održi na poziciji.

Podsetimo, Krstajić je krajem 2017. godine, nakon što je vršio privremenu selektorsku ulogu, dobio stalan posao i predvodio tim na Mundijalu. U Rusiji nije uspeo da prođe u drugo kolo, a ostale su zamerke navijača i pojedinih igrača, da je taktički loše izneo ključnu utakmicu sa Švajcarskom u porazu od 2:1 golom Šaćirija u finišu.

Mladen Krstajić, Slaviša Kokeza, FSS Foto: MN Press

U Ligi Nacija ostvaren je pomak, Srbija se plasirala u viši rang novog UEFA takmičenja, ali je početak kvalifikacija dočekala bez nekolicine standardnih igrača koji su u sukobu sa Krstajićem.

Među nezadovoljnima za Krstajićevog mandata bio je i Vladimir Stojković koji je poručio da su mu zatvorena vrata nacionalnog tima, jer je selektoru zabranjeno da ga zove.

Nije uspeo Krstajić ni da privoli Milivojevića nazad u "A tim" uprkos pokušajima da se izgladi odnos sa kapitenom Kristal Palasa, ali je ovaj ostao dosledan u stavu da neće u reprezentaciju dok je vode oni koji su ga optužili za pokušaj puča na Mundijalu.

Čudan je bio i status Nemanje Matića kod bivšeg selektora i njegovih nekoliko odustvovanja sa reprezentativnih akcija, navodno zbog povrede, pa se spekulisalo i da je fudbaler Mančestera nezadovoljan atmosferom u svlačionici i odnosom selektora prema nekolicini igrača.

VIDEO: Mladen Krstajić nakon meča sa Litvanijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    13. jun 2019 | 17:06

    Jedini selektor koji je imao m*da da SAM sastavlja tim reprezentacije je ANTIĆ i zbog toga je bojkotovan i oteran, sve ovo posle njega je bilo i biće, boranija bez svog ja !

  • Patriota

    13. jun 2019 | 17:40

    Kakav necovek, cekao je da ga smene, a nije se udostojio da sam podnese ostavku! Kokeza nista??? On osta i dalje, a ko je drugi ostavio Krstajica na mestu selektora nakon debakla na prvenstvu, nego Kokeza??? Sad je red da i on leti sa Krstajicem zajedno !!!

  • Texasm86

    13. jun 2019 | 16:56

    Pravda za muslina!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA