Dogovor je pao, Sari je novi trener Juventusa! Italijan je ovim potezom "uvredio svakog Napolitanca"

Vraća se u domovinu iskusni trener posle sezone u Londonu, ali na sever, u društvo bogataša

  • 0

Bilo je samo pitanje vremena: Italijan Mauricio Sari (60) posle jedne sezone napustio je Čelsi i pridružiće se šampionskom taboru Juventusa, potvrdili su engleski i italijanski mediji. 

Povratak Sarija u domovinu "visio je u vazduhu" sa završetkom sezone, nije se osećao komforno Italijan u Londonu uprkos uspehu sa Plavcima (osvojena Liga Evrope, ostvaren plasman u Ligu šampiona), a odlazak Alegrija sa klupe "bjankonera" samo je ubrzo proces dogovora dve strane.

Čekao se samo konačan sporazum klubova oko obeštećenja za iskusnog trenera, a on je stigao u kasnim večernjim satima u četvrtak: Juventus će platiti Čelsiju blizu osam miliona evra za Sarijevu "slobodu".

Italijanski trener je sa Čelsijem imao trogodišnji ugovor vredan 5.6 miliona evra po sezoni, dok će od Juventusa dobiti nešto veću sumu - 6.2 miliona, i takođe ugovor na tri godine.

Umesto Sarija, sve je izvesnije, na klupu Čelsija sešće igračka legenda kluba Frenk Lampard.

Ostaje da se vidi kako će Napolitanci reagovati na "izdaju" Sarija, zbog prelaska u redove velikog rivala. Nedavno je čak fudbaler Napolija Lorenco Insinje izrazio duboku razočaranost zbog toga, a možemo samo zamisliti kakvo je raspoloženje kod navijača na vest o dogovoru Sarija i Juventusa.

Definitivno, neće im više biti jedna od omiljenih figura iako je odtavio dubok trag vodeći ekipu tri sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA