≫ 

SAZNAJEMO! FSS zvao Jokanovića, on je postavio svoje uslove!

Slaviša Jokanović glavni je "pik" Fudbalskog saveza Srbije za mesto selektora Srbije

  • 59
Slaviša jokanović Slaviša Jokanović; Foto: Guliver/ Alex Pantling/Getty Images

Fudbalski savez Srbije je u potrazi za novim selektorom posle smene Mladena Krstajića, koji je razrešen dužnosti na sednici Odbora za hitna pitanja u četvrtak. Izbor je pao na nekoliko kandidata, a jedan od njih je i Slaviša Jokanović, saznaje Telegraf.

Prema našim saznanjima, čelnici FSS-a su kontaktirali Slavišu Jokanovića, koji je na to odgovorio postavljanjem određenih finansijskih uslova i "prebacio lopticu" na teren čelnika FSS-a, koji moraju da razmotre da li su spremni da odgovore na njegove uslove.

Nema sumnje da bi Jokanović bio rešenje koje bi podržala čitava sportska javnost u Srbiji. Bio bi to selektor koji bi mogao da vrati poljuljani kult reprezentacije, koji bi vratio odbegle reprezentativce, kao i navijače na tribine.

Jokanović je stekao reputaciju u Engleskoj, gde je s velikim uspehom vodio Votford, zatim i Fulam. Obe ekipe je iz Čempionšipa uveo u Premijer ligu, ali je samo sa Fulamom ostao na klupi tima u najvišem rangu.

Slaviša Jokanović, FK Fulam Slaviša Jokanović sa peharom za pobednika plej-ofa Čempionšipa posle pobede na Vembliju; Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images

Ipak, Fulam je imao loš tim, tokom sezone je uručio otkaz Jokanoviću, ali ga kasnije nije spasao ni Ranijeri, koji je takođe dobio otkaz, pa je njegovu ulogu preuzeo Skot Parker.

Navijači Fulama bili su besni na upravu kluba zbog otpuštanja Jokanovića, isticali su da je to jedna od najvećih sramota u modernoj istoriji kluba, a da su bili u pravu, govori i podatak kako su Fulamom prošli i naslednici na klupi Jokanovića.

Telegraf je kontaktirao s Jokanovićem povodom informacija da su ga čelnici FSS-a kontaktirali, ali je on u odgovoru ostao "zakopčan" i nije hteo da otkriva nikakve detalje u vezi sa pregovorima sa čelnicima Saveza, niti je bio raspoložen da odgovara na to pitanje.

Pored Jokanovića, kako nezvanično saznajemo, FSS ima i nekoliko drugih kandidata o kojima razmišlja. Jedan od njih je i Ljubiša Tumbaković, o kojem se već priča, a preostali su Ivan Jovanović i Vladimir Ivić.

VIDEO: Brazil je izgubio od Nemaca 7:1, pa se nije digla tolika fama: Krstajić se otvorio o debaklu, ali i planovima na klupi Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    14. jun 2019 | 15:19

    Dokle vise ovi grobari????

  • Mane

    14. jun 2019 | 12:04

    Treba dovesti jokanovica ali treba mu i odresiti ruke da on zove koga oce i da se igraci razdmaju malo bez mesanja saveza....

  • bule80

    14. jun 2019 | 12:09

    Normalno, zeli covek da mu se niko ne mesa u posao, tako i treba. Jokan je jedan od boljih resenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA