≫ 

Partizanovi Crnogorci se predstavili Grobarima, Savo Milošević hvali njihov čvrst karakter

Igor Vujačić i Periša Pešukić najavljuju napad na duplu krunu za crno-bele

  • 10

Partizan je predstavio dva nova fudbalera, Perišu Pešukića i Igora Vujačića. Pešukić, koji igra na poziciji desnog beka, zadužio je broj dva, dok je štoper Vujačić zadužio dres sa brojem pet.

Obojica su istakla da im je čast što su potpisali za Partizan i da je ovo ostvarenje nijihovog sna, i obojica najavljuju da se ne plaše konkurencije i da su spremni da se nametnu treneru Savi Miloševiću, koji je takođe bio na konferenciji i pojasnio je situaciju da su crno-beli u jednom danu potpisali tri nova igrača.

- To je tako u fudbalu, ne možete da predvidite situaciju. Malo je nezgodan period po nas u Srbiji, jer počinjemo priču ranije u odnosu na celu Evropu. U Evropi se prelazni rok dešava kasnije nego kod nas, a mi zbog LE moramo ranije da formiramo tim, pa se zato dešava ovako da u jednom danu možemo da dovedemo tri igraća, možda će se tako nešto ponoviti za 15 dana - poručio je Miloševič.

Periša Pešukić je istakao da je dobio pozitivne preporuke Branaka Brnovića, kao i nekoliko saveta za nastupe u Partizanu.

- Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim šefu stručlnog štaba Branku Brnoviću i njegovim saradnicima, pričali smo, dao mi je samo pozitivne komentare i nekoliko saveta. Postoji mali pritisak, ali na meni je da se dokažem, kako kroz trening, tako i kroz utakmice, da uradim sve kroz treninge i utakmice da dođem do prvog tima - rekao je Pešukić, a njegovo mišljenje o pritisku deli i Vujačić.

Periša Pešukić, Igor Vujačić Igor Vujačić; Printskrin: Youtube/VideonetRS

- Pritisak u određenoj meri postoji, ali na meni je da se pokažem u što boljem svetlu i da se izborim s tim. Što se konkurencije tiče imam samo reči hvale, nemam strah od konkurencije, samo će trener Savo Milošević odlučiti ko će igrati - rekao je Vujačić, koji se posebno zahvalio čelnicima FS Crne Gore i bivšem selektoru Ljubiši Tumbakoviću što su mu omogućili da debituje za reprezentaciju, kao i da je prelazak u Partizan ostvarenje drugog sna.

- Zahvaljujem se ljudima iz saveza Crne Gore i selektoru Ljubiši Tumbakoviću što su mi omogućili da debitujem za nacionalni tim, to je bilo jedno od ostvarenja sna, posle se desio prelazak u Partizan.

Vujačić je rekao da je bilo određenih interesovanja za njega, ali da je on od starta želeo u Partizan.

- Bilo je, ali od starta sam bio najbliži prelasku u Partizan. Ne mogu da vam detaljnije kažem o tome, ali postojala je želja da dođem u Partizan - rekao je Vujačić, dok je Pešukić otkrio da je posle interesovanja Partizana odmah poželeo da zaigra u Humskoj.

Periša Pešukić, Igor Vujačić Periša Pešukić; Printskrin: Youtube/VideonetRS

- Nije bilo većih interesovanja, čim sam čuo za Partizan, odmah sam poželeo da dođem, na svu sreću sve se to lepo završilo i potpisao sam za Partizan. Verujem u plasman u grupnu fazu Lige Evrope i duplu krunu.

Za kraj je svoje mišljenje o fudbalerima iz Crne Gore dao i Savo Milošević.

- Imam puno prijatelja u Crnoj Gori, ja taj narod dole smatram kao svoj, malo sam subjektivan kada su u pitanju Crnogorci, ali ima jedna stvar koja ih izdvaja u fudbalu, karakter tih momaka je čvršći i jači, pritisak se mnogo jače nosi sa jakim karakterom - zaključio je Savo Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    14. jun 2019 | 15:48

    Mrzim partizan! 👏

  • Otac oca Makarija

    14. jun 2019 | 19:45

    Uvesti pravilo u srpski fudbal da su i Milogorci stranci u Srbiji. Zašto i dokle više da imaju veće privilegije u Srbiji od nas koji smo rođeni Srbi?

  • Kizo vrati se

    14. jun 2019 | 16:55

    Nisu oni krivi, njima svaka čast. I ja bih u Partizan. Ne bi odbio. Ovo mi liči na one od pre deset godina. Salami, Ederson, Eduardo, Mahiko, itd. Kao što su oni iz Javora uvalili Onjila za 400 000€ , a njega i još dvojicu gazda Javora kupio za traktor i 60 000€. Tako i ovi Milogorci nama uvaljuju . Možda smo dali 90 000 € i motokultivator za njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA