≫ 

"Savićević laže, ne razumem njegovo ludilo": Terzić munjevito odgovorio na optužbe iz Crne Gore

Direktor Zvezde iznenađen ponašanjem i izjavom Savićevića koji je dva meseca pre utakmce sa Kosovom znao da ima srpske igrače u timu

  • 67

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić odgovorio je munjevito predsedniku FS Crne Gore Dejanu Savićeviću na optužbe da je organizovao pritiske na Ljubišu Tumbakovića i Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića da ne  igraju protiv Kosova.

- Rekao sam već pre nekoliko dana da ne treba mešati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane države Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo.

- Savićević je pre dva meseca posle žreba saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i 5 igrača iz Srbije. Tada je kao odgovoran i mudar predsednik trebalo da ih sve pozove i pita:

Dejan Savicevic Dejo Foto: Promo

”Ljudi da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?” Zašto to tada nije uradio je pitanje za njega. Ne razumem ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji, jer sve što je izrekao je laž.

Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično, i svi u Crvenoj zvezdi,  i volimo i doživljavamo kao nezavisnu, ali bratsku nam državu.

- Zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji nije mi jasno, ali neka njemu služi na čast. Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i posle ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala - rekao je Terzić.

VIDEO: Zvezdan Terzić o odluci Ivanića i Stojkovića da ne igraju protiv Kosova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majalena

    14. jun 2019 | 22:34

    Mogu samo da kazem,da su igraci bili potpuno u pravu.Jesam Crnogorka,ali realno,uradili su potpuno ispravnu stvar.

  • Klipa

    14. jun 2019 | 23:24

    Svaka čast za Tumbu i te momke

  • PEXON

    14. jun 2019 | 22:15

    Podrska nasim fudbalerima i Terzicu. Zar su trebali da igraju? Nikad zivela Srbija i Kosovo je Srbija. Dejo bolje cuti legenda si a izgleda postajes prodana dusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA