≫ 

Riga plaća Partizanu: U kasu crno-belih sliće se skoro pola miliona posle spora pred FIFA!

Letonci izgubili spor pred Arbitražnim sudom FIFA, pa ponudili nagodbu crno-belima

  • 3

Početkom naredne sedmice Partizan će inkasirati 450.000 evra (plus 150.000 na drugi način) na osnovu dobijenog sudskog spora, odnosno nedavnog dogovora sa Rigom, koja je svojevremeno - mimo propisa - angažovala igrača crno-belih Sedrika Goguu, iako je bio pod ugovorom sa klubom iz Humske. Pravni tim osvajača Kupa Srbije i njihove kolege iz Letonije uveliko rade na finalizaciji konačnog dogovora, koji se očekuje već početkom sledeće sedmice.

Sve je počelo pre više od godinu dana kada je Partizan podeo tužbu protiv Rige i to pred Arbitražnim sudom FIFA, jer je letonski klub početkom 2017. godine angažovao Goguu, koji je samovoljno napustio Humsku i obreo se u pomenutom klubu.

Partizan je bez problema dobio spor, ali su se Letonci žalili na odluku Abritražnog suda i proces se otegao do dana današnjeg, uz nekoliko kontramera koje su iz Partizana morali da primene. Pre svega, na žalbu Rige podneta je nova tužba u kojoj je osvajač Kupa Srbije, uz validnu argumentaciju i dokumentaciju, “podigao lestvicu” i zatražio dodatnih 200.000 evra (ukupno 800.000).

Gogua Cedric Kouame Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kada su Letonci shvatili da će izgubiti i drugi spor i morati dodatno da doplate za Goguu, koji inače nije upisao ni meč u pomenutom klubu, rešili su ekspresno da ponude dogovor i spasu šta se spasiti može. Crno-beli su zatražili od Letonaca da do utorka 18. juna uplate 450.000 evra, a da preostalih 150.000 evra bude ostvaren kroz aranžman eventualne kupovine nekog od fudbalera iz Humske.

Takva solucija ide na ruku Rigi, ali išla bi i Partizanu, koji je pristao na dogovor, jer crno-beli nisu još prodali nijednog fudbalera, a potrebno je “servisirati” obaveze prema igračkom kadru i Radnoj zajednici, dok se ne realizuje neki od planiranih transfera.

Sedrik Gogua je inače stigao u Partizan iz finske ekipe SJK, početkom 2016. godine i to za sumu od 400.000 evra i isprva je pokazivao dobar potencijal u dresu crno-belih. Ipak, momak iz Obale Slonovače je van terena živeo potpuno nesportski i to je vremenom uzimalo danak, te je na kraju završio i u policijskoj stanici zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Klub iz Humske ga je zbog kršenja pravila ponašanja sankcionisao finansijski, što je Gogua nije mogao da prihvati, pa je na svoju ruku prešao u Rigu, iako prethodno nije potpisao raskid saradnje sa Partizanom. Letonce je taj propust koštao pomenutih 600.000 evra.

Savo Milošević progovorio o Sumi: Sve zavisi od njega

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    15. jun 2019 | 12:28

    Lepoo,taman za platu onog Cileanca :)

  • VAr

    15. jun 2019 | 17:02

    Za Partizan je bolje kad ovako napuste klub, više naplati, ne daju im raskid za opraštanje duga. Kad se setim da smo Radina poklonili Trujića i Alena Stevanovića isto, Jevtovića za 400 000, Evertona za 500 000, onda ispade ovaj najskuplji

  • hm

    15. jun 2019 | 14:33

    jak ovaj lgb lobi i u uefa pa dobo imali ste sta da ponudite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA