Pravljenje novog Totenhema počinje od odlazaka: Dva iskusna igrača napustila klub

Iskusnim igračima istekli ugovori, pa je vreme da se vidi ko ostaje ko odlazi

  • 1

Posle najuspešnije sezone u istoriji, Totenhem kreće u rekonstrukciju tima. Pre novih dolazaka, prvo se rasterećuje postojeći igrački kadar. Klub su napustili golman Mihael Vorm i jedan od džokera Fernando Ljorente.

Sezona iz snova je iza Totenhema u kojoj su postali vicešampioni Evrope i gde su osvojili četvrto mesto u Engleskoj.

U ovih godinu dana nisu doveli ni jednog igrača, nisu potrošili ni jedan cent. Razlog tome je i preseljenje na novi moderni, ali i ekstra skupi stadion.

Uspeo je Maurico Poketino da napravi pravo svetsko čudo da postojeći roster nadogradi bez i jednog novajlije, i tako dovede ove igrače verovatno do svojih limita.

Promene su neophodne, i sam Poketino je rekao da više ovako nema nameru da radi.

Da ne bi gomilali igrače, roster mora prvo da se rastereti. Zbog toga su dva najiskusnija igrača napustila klub.

FK Totenhem, FK Mancester Junajted Golman Vorm nakon 5 sezona napušta Totenhem; Foto: Tanjug/AP

Rezervni golman Vorm ove godine puni 36 godina. Branio je na po dva meča u Premijer ligi i Ligi šampiona. Nakon pet sezona od dolaska iz Svonsija, Holanđanin napušta Pevce.

Sa druge strane, Ljorente je bio jedan od glavnih aduta Poketina sa klupe. Pravi džoker koji je zadavao mnogo problema protivnicima kada je ulazio u igru. Nije više toliko ubojit kao nekada u dresu Atletiko Bilbaa ali je radio odličan posao kad god je dobijao šansu. Španac je ove godine napunio 43 godine i nakon dve sezone napušta klub. On je takođe došao iz Svonsija.

U svojoj bogatoj karijeri igrao je još za Juventus i Sevilju, a za Totenhem je na 66 utakmica postigao 13 golova i bio je 6 puta asistent.

Fernando Ljorente Foto: AP/Tanjug

Obojici su istekli ugovori i slobodni su u potrazi za novim sredinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    15. jun 2019 | 16:24

    Bolje da prodaju Kejna, dok nesto vredi...i kupe dva tri igraca i to ozbiljna. On i ovako koci ceo tim, sve bi da se vrti oko njega!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA