≫ 

Dortmund vraća odbeglog "sina" najvećeg rivala

Humels na pragu povratka na Vestvalen

  • 3

Kakav prelazni rok Borusije iz Dortmunda a da on zapravo još nije ni zvanično počeo. Svi su mislili da su Milioneri završili sa dovođenjem igrača i da su sve bombe ispaljene, a onda je usledila najveća - iz Bajerna iz Minhena se vraća Mats Humels!

Kako navodi Sport Bild, odlučna namera čelnika Borusije da vrate titulu na Vestvalen dovela ih je i do povratka Humelsa u klub.

Kako dalje navodi ovaj list pregovori sa Bajernom su već u odmakloj fazi.

Minhenski klub je obavestio trenera Nika Kovača o ponudi i on je dao zeleno svetlo ovom transferu.

Obeštećenje bi trebalo da iznosi između 15 i 20 miliona evra, plus bonusi. Što se tiče ugovora samog igrača, Humels je spreman da se odrekne dela primanja. Tako će umesto dosadašnjih 12 miliona evra po sezoni, po dobro obaveštenim izvorima iz kluba, kako tvrdi Bild, zarađivati 10 miliona evra u Dortmundu.

Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/Ap

Kako je 30-godišnji štoper izgubio status reprezentativca i kako će posle slabije sezone verovatno morati da prepusti mesto u prvoj postavi novim akvizicijama Lukasu Ernandesu i Bendžaminu Pavaru, Bavarci mu neće praviti problem da se vrati u klub iz koga je i došao kod njih.

Humels je igrač koji zna kako se osvajaju titule sa Dortmundom. Kao kapiten ih je predvodio do šampionske titule 2011., i 2012. do "duple krune". Upravo je to što je nedostajalo ekipi ove sezone, pogotovo početkom ove godine, kada su vrlo lako ispustili devet bodovnu prednost u odnosu na Bajern i tako ostali bez titule.

Zanimljiva fudbalska karijera prati Matsa Humelsa. Svetski šampion iz Brazila je zapravo ponikao u Bajernu, ali je prave fudbalske korake i potpunu afirmaciju stekao u Borusiji za koju je debitovao 2008. godine. Osam godina kasnije vratio se u rodni Minhen.

Već nekoliko nedelja Humels ozbiljno razmišlja o odlasku iz Bavarske, a čim je sa Vestfalena stigla ponuda nijednog se trenutka nije dvoumio.

SP, finale, fudbalska reprezentacija Nemačke, Argentine, Lionel Mesi, Mats Humels Foto: AP/Tanjug

Dolaskom Humelsa Borusija će stvoriti veoma moćan tim koji će biti spreman na velike rezultate.

Defanziva sa golmanom Birkijem i štoperskim tandemom Humels-Šluc biće noćna mora svakog napadača.

A šta tek reći za ofanzivu. Odbranu i napad povezuje Vitsel a onda akcije stvara Marko Rojs pri pomognut novajlijom Julijanom Brantom, dk će po krilima špartati super talentovani Džordan Sančo i još jedno pojačanje Torgan Azar. Kao glavni egzekutor biće Pako Alkaser koji je otkupljen od Barselone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    16. jun 2019 | 00:58

    Ja ga ne bih uzeo nazad ni da je jedini štoper na planeti! Otišao u Bayern u najboljim godinama, a sad kada im ne treba, on bi da se vrati... Izdajnik jednom, izdajnik uvijek...

  • Pare

    17. jun 2019 | 08:37

    i emocije ne moju zajedno ! Sta je bolje za klub, sa njim, ili bez njega ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA