≫ 

Vest Hem udara jako: U dva dana, za dva igrača koje je želela i Barselona, potrošeno 60 miliona evra

Novi stanovnici Londona su Pablo Fornals i Maksi Gomez, obojica dolaze iz španskog prvenstva

  • 1

Neki novi vetrovi duvaju u Vest Hemu. Treneru Manuelu Pelegriniju su već ispunjene dve najveće želje za ovaj prelazni rok - Pablo Fontas iz Viljareala i Maksi Gomez iz Selte Vigo. 

Do sada je Vest Hem doveo iskusnog golmana Roberta iz Espanjola i još jednog čuvara mreže, Dejvida Martina iz Milvola, međutim, to nisu igrači koji će da prave razliku i koji predstavljaju velika pojačanja.

Shodno tome možemo da kažemo da je dolazak Pabla Fornalsa, prva velika kupovina Čekićara ovog leta.

Radi se o ofanzivnom vezisti koji ima 23 godine i dolazi iz Viljareala. Bio je izričita želja Pelegriniji koji ga je gurnuo u seniorski fudbal u Malagi.

Fontas spada u veoma tehničke sposobne fudbalere, ume da promeni ritam utakmice, čak ni defanziva mu nije slabija strana.

Ove sezone je eksplodirao u ''Žutoj podmornici''.

Čekićari su za njegovu slobodu morali da plate oko 27 miliona evra odmah, a sa dodatnim bonusima taj transfer može da naraste i na celih 35 miliona evra.

Ne samo da je prva velika ovog leta, nego i druga najveća u istoriji kluba. Vest Hem je više para dao samo Laciju za Felipea Andersona, 34,2 miliona evra.

Fontas je potpisao petogodišnji ugovor sa mogućnošću produžetka na još godinu dana.

Međutim, već danas se piše da su Čekićari ugovorili novi, još skuplji dolazak u klub. Naime, iz Selte Vigo dolazi napadač Maksi Gomez za 32,5 miliona evra.

Sa 13 golova i 5 asistencija Gomez je najbolji igrač kluba iz Viga. Povezivao se čak i sa Barselonom ali zvanična ponuda pored ove iz Londona stigla je još samo iz Valensije, ali čelnici Selte nisu želeli da prodaju igrača konkurentu.

Maksi Gomez Foto: Guliver/Octavio Passos/Getty Images

Kada se ovaj transfer bude ozvaničio možemo slobodno da kažemo da će Vest Hem igrati na latino pogon.

Čileanac Manuel Pelegrni sedi na klupi, Španac Adrijan na golu, Argentinac Pablo Zabaleta na desnom beku, Kolumbijac Karlos Sančez u ulozi zadnjeg veznog, u vezi još jedan Gaučos Manuel Lancini i novajlija, Španac, Pablo Fontas,  dok će u napadu funkcionisati tandem Meksikanac Čičarito Ernandez i Urugvajac Maksi Gomez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    21. jun 2019 | 09:11

    Dzabe pucaju toliko pare kad ne mogu biti u prve 4 ekipe..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA