≫ 

Svuda pođi kod Sarija dođi: Iguain se vraća u Juventus, a tamo ga ponovo čeka Italijan?

Iguainu ističe pozajmica i vraća se u Juventus gde će ga po treći put u karijeri dočekati Sari

  • 0

Mauricio Sari zvanično je postao novi trener Juvetusa. Nije ni seo na klupu a već zna ime prvog ''pojačanja'' i igrača kojeg će ''povesti sa sobom'' iz Čelsija.

Reč je o Gonzalu Iguainu koji se posle neuspele pozajmice u Milanu, preselio u Čelsi gde je igrao solidno. Sada su mu te pozajmice istikle i vraća se u Torino.

Iako je po dolasku u Juventus imao dve fantastične sezone, od transfera Kristijana Ronalda, Iguain je ''persona non grata''.

Čelnici kluba su po svaku cenu pokušavali da ga se reše u sezoni iza nas. Nisu uspeli da ga prodaju ali su uspeli da ga ''uvale'' Milanu u trampi za Leonarda Bonućija.

Nije se naigrao u dresu Rosonera pa je Juventus ponovo bio u problemu kada su im ga vratili. Javio se Sari i doveo ga je u Čelsi.

Gonzalo Iguain

Foto: Tanjug/AP

Najbolji fudbal svog života Iguain je igrao upravo kod Sarija u Napoliju. Ako je neko mogao da mu oživi karijeru to je bio on.

I uspeo je koliko-toliko za četiri meseca provedena na Stamford Bridžu. na 14 utakmica postigao je 5 golova.

Čelsi ga više ne želi i vraća se u Juventus sa kojim ima ugovor do 2021. Uprava ga ne želi, ali po postavljenju Mauricija Sarija na mesto prvog trenera, sitacija sa Pipitom se promenla.

Gonzalo Iguain

Foto: AP/Tanjug

Sari je tražio od uprave da zadrže Argentinca, dok njegov brat i agent Nikolas Iguain tvrdi da će njegov štićenik do kraja ugovora ostati u klubu.

- Gonzalo se vraća u Italiju, a tamo može da igra samo u Juventusu. Ima ugovor sa klubom na još dve godine i namerava da ga odradi do kraja - ističe Nikolas.

Iza Iguaina je jedna traumatična godina posle mnogo uspešnih, i neki su već skloni proceni da je njegovo vreme prošlo i da treba da se vrati u rodnu Argentinu da tamo završi karijeru. Međutim njegov brat smatra da će se sledeće sezone vratiti u prepoznatljivu formu.

Rano je još da se Gonzalo vraća u domovinu, u River Plejt. Može još mnogo toga da pokaže u evropskom fudbalu. Što se tiče reprezentacije, tu se nije premišljao. Dao je sve od sebe prethodnih godina, sada je red na mlađe.

Najbolju sezonu u karijeri Iguain je imao u poslednjoj godini u Napoliju kada ga je trenirao upravo Sari. U sezoni 2015/2016 Argentinac je postigao čak 36 golova na 35 ligaških utakmica. To ga je preporučilo u Juventus gde je u prvoj sezoni postigao 24 gola.

Maurizio Sarri, Gonzalo Higuain

Foto: Guliver/Maurizio Lagana/Getty Images

Sada će ponovo sarađivati sa Sarijem, u trećem klubu i ponovo u Italiji. Videćemo kako će Sari uklopiti Pipita, Ronalda i Dibalu ili ako dovedu Ikardija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA