Svi verujemo da Orlići mogu do zlata i OI, ali kladionice ih smatraju velikim autsajderima

Mogu li izabranici Gorana Đorovića da nadmaše finale iz 2007. i ponove uspeh iz 1978. kada smo postali prvaci Evrope

  • 4

Mnogi nisu verovali da, te 2015. godine, možemo da postanemo prvaci sveta. Četiri godine kasnije reprezentacija Srbije do 21 godine, napašće novo zlato, ovog puta na prvenstvu Evrope. Ono što još donosi ovaj turnir je i olimpijska viza, a nju će obezbediti polufnalisti. Srbija svoj put do Tokija kreće u ponedeljak protiv Austrije od 18:30 (RTS).

Evropsko prvenstvo, 22. po redu, za igrače do 21 godine održava se ove godine u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna,

Naša selekcija je u grupi B, pored Austrije sa kojom igramo 17. juna, još sa Nemačkom (20.6. 20h) i Danskom (23.6. 21h).

Vođa naše ekipe je, novo pojačanje Real Madrida, Luka Jović. Tu su između ostalih i Andrija Živković, kojem će ovo takmičenje biti novo mesto za dokazivanje posle izgubljene sezone u Benfici, isto tako i za Nemanju Radonjjića. Iz A selekcije su ''dovedeni'' i Saša Lukić i Nikola Milenković.

Goran Đorović Foto: MN Press

Prvi protivnik je Austrija, koju su "orlići" u kvalifikacionoj grupi pobedili 3:1 i odigrali bez golova u Novom Sadu, ali je sada priča drugačija jer se do popravnog teško dolazi.

- Kvalifikacije su jedno, a utakmice u završnici nešto sasvim drugo. Imamo respekt prema rivalu, radi se o veoma dobroj reprezentaciji, dobro se poznajemo, ali ono što je bilo trebalo bi da se zaboravi. Sve selekcije koje su došle u Italiju imaju poseban motiv, tako i mi. Očekuje nas zahtevan meč i mislim da ćemo spremno ući u borbu - upozorava selektor Goran Ðorović.

Nakon odigrane grupne faze dalje idu samo pobednici tri grupe plus najbolji drugoplasirani. Te četiri ekipe čine polufinalne parove i putnike na OI u Tokiju sledeće godine.

U grupi A nalaze se selekcije Italije i Poljske koje su pobedile u prvom kolu Španiju odnosno Belgiju.

Grupu C čine Hrvatska, Engleska, Francuska i Rumunija.

FINALE IZ 2007.

Najveći uspeh u 21. veku zabeležio je Miroslav Đukić koji je reprezentaciju 2007. doveo do samog finala.

mlada reprezentacija Srbije 2007 Foto: MN Press

Tada je Srbija, koja je bila u sastavu Damir Kahriman – Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov – Milan Smiljanić, Dejan Milovanović – Boško Janković, Stefan Babović, Miloš Krasić – Dragan Mrđa, a na klupi su sedeli još i Zoran Tošić, Gojko Kačar, Dušan Basta… poražena od Holandije u finalu sa 4:1.

Taj šampionat je lansirao mnoge igrače, a najviše su od samog finala inkasirali Holanđani Rojston Drente, kojeg je kupio Real Madrid i Rajan Babel, koji je prešao u Liverpul.

Naredne godine Srbja je učestvovala na olimpijskim igrama u Pekingu. To je bio drugi nastup u ovom veku, drugi uzastupni.

Kao Srbija i Crna Gora bili smo 16. 2004., da bi u narednom ciklusu kao Srbija bili 12.

U21 fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Imamo priliku da se nakon 12 godina vratimo na olimpijski turnir, ali neće biti ni malo jednostavno.

Srbije nije mala jači sastav do danas od tog iz 2007. godine. Međutim selekcije Italije, Španije, Francuske, Engelske i Nemačke maju preozbiljne ekipe i svi oni konkurišu na tron.

Srbija prema kladionicama spada u slabije ekipe, ispod nas su samo Poljska i Rumunija, dok su najveći favoriti po bukmejkerima Englezi.

Kvota da će Srbija ovog leta osvoji Evropsko prvenstvo za mlade je 20, a kvota da će Orlići biti prvi u grupi s Nemačkom, Danskom i Austrijom je 6,50. Pogledajte sve kvote za specijalne igre na Evropsko prvenstvo za mlade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    17. jun 2019 | 16:43

    Necemo proci grupu

  • Spawn

    17. jun 2019 | 15:13

    Sastavi Engleske, Italije su daleko ispred svih. Oni su favoriti. Ali mi zatoni gledamo fudbal, jer favoriti uvek ne osvajaju. Sve je moguce.

  • Messi

    17. jun 2019 | 15:12

    I Jugoslavija je bila autsajder u Montevideu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA