≫ 

Nešto ozbiljno "smrdi" u Romi: Toti isprozivao američke gazde i napustio klub posle 30 godina!

Potresi u taboru "Vučice", legenda "digla sidro" posle tri decenije

  • 6
Italy Soccer Roma Totti Leaves Foto: Tanjug/Ap

Živa legenda Rome Frančesko Toti (42) u ponedeljak je završio svoju misiju u jedinom klubu za koji je igrao, a onda i bio deo uprave od 2017. godine.

Toti je na konferenciji za medije izjavio da napušta funkciju direktora uz obrazloženje da je marginalizovan od strane upravnog dela kluba na čelu sa predsednikom Džejmsom Palotom, te da više ne postoje uslovi da bude deo iste priče.

Legendarni fudbaler "Vučice" poručio je da nije zauvek zatvorio vrata Rome, ali tako će biti sve dok, kako je rekao, aktuelna vlast bude na čelu.

- Dugo sam razmišljao, odluka je teška. Reći ću da nije samo moja krivica, ali morao sam da podnesem ostavku, iako sam se nadao da nije neophodno. Stigao je bolan dan za mene - rekao je Toti u obraćanju medijima, pa se nadovezao, u dahu je pričao o problemima koje više nije mogao da trpi:

- Mnoga obećanja koja su dali nisu ispunili. Od kada su Amerikanci preuzeli upravljanje, na sve načine pokušavaju da sklone Rimljane iz kluba. To je cilj pojedinih ljudiIsključili su me iz svakog dogovora. Mislim da sam u dve godine deset puta prisustvovao sastancima, i to me uvek pozovu u poslednji čas, kao da me nisu ni želeli tamo. Posle nekog vremena to me je baš pogodilo.

Italy Roma Totti Leaves Frančesko toti na igračkom oproštaju od kluba, desno je predsednik Džejms Palota Foto: Tanjug/Ap

Toti je prošle sezone radio zajedno sa Ramonom Monćijem u sportskom delu, ali po povratku Španca u Sevilju nije dobio ulogu kakvu je želeo.

Nesuglasice sa Palotom traju još od 2017. godine kada je praktično bio primoran da ode u igračku penziju, slično kao što nedavno nije ponuđen novi ugovor njegovom bivšem saigraču i velikom prijatelju Danijeleu De Rosiju.

Toti je u Romi bio od 1989. godine i srušio brojne rekorde, najviše utakmica je odigrao u tom dresu (786) i dao najviše golova (307).

Roma je minulu sezonu završila na šestoj poziciji u Seriji A, a u međuvremenu je imenovala novog trenera, u pitanju je Paulo Fonseka koji je stigao iz Šahtjora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan A

    17. jun 2019 | 15:41

    Fudbalskoj sekti nista nije sveto!

  • Vosa

    17. jun 2019 | 16:39

    Vrhunski fudbaler. I tacka. Za ostalo nije sposoban a najmanje da vodi jedan veliki klub i donosi odluke. Ako si bio vrhunski trkacki konj ne moras biti i dobar dzokej (parafraziram velikog trenera Sacchi-ja).

  • Zeljko PSG ex JSO

    22. jun 2019 | 15:52

    Retko dobar igrač.Ko te mlatio po ušima da celu karijeru provedes u tom malom klubu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA