≫ 

Austrijanci držali čas fudbala Orlićima na startu EP, Radunović sprečio bruku!

Orlići veoma loše startovali na Evropskom prvenstvu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nadigrana je i poražena od Austrije u prvom kolu na Evropskom prvenstvu, uz veoma lošu igru izabranika Gorana Đorovića i crveni karton Vukašina Jovanovića, te bravurozne intervencije golmana Radunovića.

Na kraju, Srbija - Austrija 0:2 (0:1)!

Strleci za Austrijance bili su Volf u 37. minutu i Horvat u 78, za lagani trijumf našeg rivala, koji je mogao biti daleko ubedljiviji da među stativama nismo imali super raspoloženog Radunovića, ubedljivo najboljeg igrača u našem timu. Skinuo je nekoliko "zicera" golman Kremonezea, dovodio do ludila igrače Austrije, ali uzalud je bio njegov trud kada se na drugoj strani veza i ofanziva našeg tima raspala.

Najbolju priliku za Srbiju nije iskoristio Jović početkom drugog poluvremena, pogodio je prečku, a bilo je to ujedno sve sa napadačkog repertoara novog "špica" Reala.

Novu priliku da pokažu koliko vrede, "Orlići" će imati 20. juna protiv Nemačke.

Do tada, Đorović će morati da izvuče najbolje od ekipe kojoj je prognoziran napad na evropski vrh, a protiv Austrije je delovala kao da je "zalutala" na smotru najboljih mladih reprezentacija Evrope. Od starta su Austrijanci bili bolji, bolje osvajali prostor, bili konkretniji na polovini našeg tima - uvek sa jasnom idejom kako napasti i kako se braniti.

Srbija nije imala odgovor za početnu agresivu Austrije, teško je naša veza parirala organizovanijoj ekipi rivala, pa se Radunović brzo našao u nemilosti ofanzivaca rivala, pre svih Volfa i Šlagera.

Šlageru je najpre "skinuo" šut u duelu "jedan na jedan" u 28. minutu, ali ništa nije mogao u 37. kada je Volf ispratio napad i pogodio nebranjenu mrežu nakon odbitka o stativu. VAR je intervenisao i Austriji pripisao vođstvo.

Ništa bolje naša igra nije izgledala ni u nastavku, pokušao je Đorović dvostrukom izmenom sa Račićem i Ranđelovićem umesto Mašovića i Pantića, ali je ishod na terenu bio isti kao do tada - Austrija je dominirala.

Najbolju šansu za Srbiju, i jedinu na utakmici, iskreirali su Radonjić i Jović: prvi je zavrnuo u peterac, a novi napadač Reala glavom pogodio prečku.

Možda bi se tad stvari pozitivnije odvijale po nas, ali kako su igrali Austrijanci utisak je da bi ih bilo šta poremetilo od toga da igraju svoju igru. Do kraja, Radunović je činio prava mala čuda na golu Srbije: "skidao" je zicere Šlageru i Volfu, sačuvao nas "u igri", ali je sve to prosuo Vukašin Jovanović grubim startom nad Volfom, za crveni karton, koji je opet stigao nakon intervencije iz VAR sobe.

Konačno, brojčano slabije i indisponirane "Orliće" Horvat je dotukao u 78. minutu udarcem iz "prekida". I tada je naša odbrana bila statična, loše postavljena, a Radunović ostavljen pred svršen čin...

SRBIJA - AUSTRIJA 2:0

(Volf 37, Horvat 78)

Stadion: Nereo Roko, Trst

Gledalaca: 5.421

Sudija: Andreas Ekberg (Švedska)

Srbija (4-3-3): Radunović - Gajić, Jovanović, Milenković, Bogosavac - Lukić, Mašović (od 58. Račić), Pantić (od 58. Ranđelović) - Živković, Jović, Radonjić.

Austrija (4-2-3-1): Aleksander Šlager - Ingolič, Danso, Poš, Ulman - Lienhart, Ljubić - Volf, Ksaver Šlager, Horvat - Honsak.

BORIS RADUNOVIC Foto: MN Press
Srbija - Republika Irska, Goran Đorović Selektor mlade reprezentacije Goran Đorović Foto: Marko Todorović

I jedan "selfi" pred utakmicu od srpskih fudbalera.

U grupi sa Srbijom i Austrijom još su Danska i Nemačka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    17. jun 2019 | 20:21

    Postaviti pravilo za U21 igrace - samo igraci iz nase lige. Bar ce da poginu za dres i dobar transfer... a ne kao ovi paceri puni para sto su dosli na ekskurziju

  • Joksa

    17. jun 2019 | 20:25

    Radonjic tuga,Zivkovic zali boze sto se zove fudbalerom decko je teska nula!!!Bogosavac standardno pogubljen...Svaka cast Radunovicu spasi nas jos vece bruke!

  • Dovla

    17. jun 2019 | 21:25

    Definitivno nam treba zabraniti da igramo fudbal!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA