≫ 

Hajduk ne želi da ugosti reprezentaciju Hrvatske na Poljudu!

Razmirice na relaciji Split - Zagreb ne jenjavaju

  • 4

Fudbalski savez Hrvatske i splitski Hajduk nisu već duže vreme na "istim talasnim dužinama", sa "Poljuda" tvrde da je komunikacija sa vođstvom hrvatskog fudbala ispod granice minimuma, a problemi su ponovo isplivali na površinu sa nadolazećim duelom reprezentacije.

Naime, HNS je pre nekoliko dana objavio da će Hrvatska protiv Mađarske igrati na "Poljudu", to je dogovoreno na tajnom sastanku u Zagrebu, ali čelnici Hajduka su tu vest demantovali jer su je saznali preko medija. U međuvremenu je HNS na Twitteru postavio anketu u kojoj su navijači mogli birati između Splita, Osijeka, Rijeke i Zagreba, prenosi index.hr.

Hajduk je danas objavio saopštenje vezano za odigravanje utakmice reprezentacije na Poljudu.

- Hrvatski nogometni klub Hajduk odbacuje silom nametnutu tezu u javnosti da je jedina prepreka odigravanju utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu "dobra volja" Uprave, Nadzornog odbora i navijača Hajduka. Više puta smo jasno rekli da s nestrpljenjem iščekujemo dolazak hrvatske nogometne reprezentacije na Poljud. Međutim, način na koji već duži niz godina, a posebno poslednjih dana, HNS komunicira s klubom i njegovim navijačima, Gradom Splitom i njegovim stanovnicima, ostavlja razloga za nedoumicu da li je Savez u svojoj odluci potpuno iskren i dobronameran. Štaviše, postavlja se pitanje da li je Hrvatski nogometni savez svestan stvarnog raspoloženja u navijačkoj javnosti u Splitu i Dalmaciji

Iz Hajduka su poručili da ne žele da učestvuju u organizaciji utakmice, jer je javnost u Dalmaciji duboko podeljenja oko iste.

- Nije dovoljno nekoliko puta u medijima komunicirati kako su "zatrpani pozivima iz Dalmacije" i kako "cela Dalmacija želi nastup Hrvatske u Splitu odmah" da bi to postala neupitna istina. To, nažalost, ne odgovara stvarnosti. Sve ankete i drugi izvori informacija poslednjih dana pokazuju da je nogometni puk u Splitu i Dalmaciji duboko podeljen oko ove utakmice. Mi ne želimo da se ta atmosfera podela i antagonizma prelije na utakmicu reprezentacije i sigurno nećemo sudelovati u organizaciji dvoboja u takvim okolnostima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    17. jun 2019 | 21:50

    Pre su kukali da sve ide i dolazi iz Beograda, vise nema Beigrada i opet im mnogo toga nestima i izmedju sebe se napucavaju. Sta ti je Balkan.

  • Чика Јова

    17. jun 2019 | 18:43

    Очигледно да имате неког Србина у репрезентацији. Избаците га и нема проблема. Шта да радите кад сте још у средњем веку

  • Milan

    17. jun 2019 | 20:06

    Bravo za Torcidu.. Ne daj mafijašima da organizuju utakmice na Poljudu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA