≫ 

Bivši igrač Čelsija se posle Kine i godinu dana neigranja vratio u Brazil!

Nekadašnji vezista Čelsija, Ramires u Palmeirasu

  • 0

Nekadašnji istaknuti član Benfike i Čelsija koji je 2016 otišao u Kinu, Ramires, posle više od godinu dana neigranja ponovo je pronašao novi klub. Vraća se u Brazil, u Palmeiras.

Ramirez u redove brazilskog velikana dolazi kao slobodan igrač, nakon što se napokon iskobeljao iz kandži kineskog fudbala. On je 2016. prešao iz Čelsija u Djiangsu Suning za 28 miliona evra, ali se brzo pokajao.

Osvajač Lige šampiona iz 2012., dobro je počeo svoju avanturu u Kini, ali posle 73 utakmice, 17 golova i 13 asistencija u dve sezone klub je rešio da ga više ne želi i prebacio ga u rezervni tim nadajući se transferu. Međutim, Ramires nije želeo da se odrekne ogromne plate pa je rešio da sačeka istek ugovora i da u džep stavi još 10 miliona evra.

Sad već 32-godišnji Ramirez, poslednju zvaničnu utamicu je odigrao 1. maja 2018. godine.

Sada, godinu dana kasnije, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Palmeirasom.

Iako su brojni brazilski klubovi bili zainteresovani za iskusnog vezistu, prevaga da se pridruži Zelenima je njihov trener, Luis Felipe Skolari. Sa njim na čelu ramirez je bio član reprezentacije Brazila na svetskm prvenstvu 2014.

SP, fudbalska reprezentacija Brazila, Meksika Foto: AP/Tanjug

Za reprezentaciju Brazila je skupio 51 meč, postigao je 4 gola a namestio još 5.

U svojoj dugoj karijeri u kojoj je osvojio izmeđuostalog Ligu šampiona i Premijer ligu, odigroa je tačno 450 klubski utakmica, postigao je 72 gola i namestio 55.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA