≫ 

Krstajić se vratio u klupski fudbal: Ima novi posao posle smene na klupi Srbije!

Bivši selektor sada će se baviti upravljanjem kluba u kojem je predsednik

  • 17
FSS, Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić Foto: Marko Jovanović

Smenjeni selektor Srbije, Mladen Krstajić ima novu preokupaciju posle napuštanja klupe Orlova. On se sada prebacio u vode klupskog fudbala, što mu nije teško, jer je predsednik Radnika iz Bijeljine.

Pošto više nema obaveza u reprezentaciji Srbije, može u potpunosti da se posveti upravljanjem kluba, koji će ove godine igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. To je faktički i njegov povratak u klupski fudbal, koji je bio u drugom planu dok je bio na mestu selektora.

Podsetimo i da je svojevremeno u Partizanu bio sportski direktor.

Posle žreba za 1. kolo u Nionu, određeno je da Radnik igra protiv Spartaka iz Trnave, a predsednik Krstajić naglašava da će njegov tim učiniti sve da napravi iznenađenje, iako je svestan kvaliteta ekipe iz Slovačke.

- Plasman u Ligu Evrope veliki je uspeh za Radnik, s obzirom na to da smo mi jedna mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo mi po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojaćemo da se u što boljem svetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti u BiH i regionu. Setimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak iz Trnave eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu - kaže Krstajić, koji se osvrnuo na skroman budžet Radnika, koji je i pored finansijskih poteškoća izborio mesto na evropskoj sceni.

Mladen Krstajic, Dusan Tadic Posle debakla u Ukrajini i poraza od 5:0, Krstajić je napustio klupu Orlova; Foto: MNPress

- Uslovi u kojima mi radimo faktički su van svakih sportskih normi ovog ranga takmičenja. Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000 konvertibilnih maraka (150.000 do 200.000 evra) i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u neverici. Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga. Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompktna celina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi - tvrdi predsednik Radnika Mladen Krstajić.

Krstajić se zahvalio rukovodstvu Borca iz Banja Luke i državnom vrhu Republike Srpske na podršci.

- Ovom prilikom bi se zahvalio sportskim prijateljima iz Borca, koji su nam po drugi put izašli u susret ustupivši stadion, a tu je i bezrezervna podrška od strane državnog vrha Republike Srpske, jer mi kroz fudbal afirmišemo sport u gradu Bijeljini, Republici Srpskoj i BiH - rekao je na kraju predsednik Radnika Mladen Krstajić.

Radnik je u prvom susretu gost 11. jula u slovačkom gradu Trnava, a sedam dana kasnije naš će u Banja Luci ugostiti slovačkog predstavnika u Ligi Evrope.

VIDEO: Brazil je izgubio od Nemaca 7:1, pa se nije digla tolika fama: Krstajić se otvorio o debaklu, ali i planovima na klupi Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    19. jun 2019 | 10:00

    Eto na ko je on nivou i ko nam vodio reprezentaciju. I zbog njega ste dali otkaz Muslinu? Stvarno smo katastrofa

  • Semajlirane_pufne

    19. jun 2019 | 11:00

    Tu mu je i mesto

  • Mire

    19. jun 2019 | 10:23

    Majko koje nama vodio reprezentaciju cela fudbalsk uprova srbije napolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA