On je novo čudo fudbala koje je doveo Real Madrid: UEFA zbog njega kaznila Barselonu (VIDEO)

Takefusa Kubo ili "japanski Mesi"

  • 2

Petogodišnji ugovor, kao slobodan igrač, posle odlične sezone u japanskoj Džej ligi, Real Madrid je potpisao čudo od deteta, nekadašnjeg igrača La Masije, zbog kojeg su Barseloni bili zabranjeni transferi.

Njega je još u avgustu 2011. dovela Barselona u svoju školu, ali je transfer, tada 10-godišnjeg Japanca, bio neregularan (po pravilima FIFA zabranjeno je kupovati maloletne igrače) zbog čega je Barselona dobila zabranu dovođenje igrača u jednom periodu, a Kubo je morao da napusti klub i da se vrati u svoj Tokio.

Za vreme svog kratkog boravka u La Masiji dobio je spomenuti nadimak. Kubo je sada, osam godina kasnije, punoletan i briljira u  rodnoj zemlji. I ako ima tek 18 godina debitovao je već za nacionalni tim, a član je i selekcije koja kao specijalni gost igra na Kopa Amerika.

U Real stiže kao slobodan igrač, jer mu je ugovor sa Tokiom istekao. Igra na poziciji plejmejkera ili polu-špica.  Dok je bio član Barselone na 74 utakmice postigao je 30 gola za mlađe selekcije.

Ove sezone je na 13 utakmica za prvi tim Tokija postigao 4 gola i zabeležio je isto toliko asistencja. Japanac će nastupati za B tim, Kastilju. Ovog leta Madrid su pojačali Luka Jović, Eden Azar i Ferlan Mendi.

VIDEO - Ma, ko jaje jajetu su! Mesijev "blizanac" iz Brazila prodao sve da bi se sreo sa idolom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA