≫ 

Na pomolu trampa Barselone i Valensije po principu NBA trejda!

Golmani menjaju stadione kao što u NBA igrači menjaju ekipe

  • 0

Nije tako čest slučaj u fudbalu da se izvrši takozvani trejd igrača bez finansijskih dodataka. Takav slučaj biće ozvaničen ovih dana između Barselone i Valensije gde će ova dva kluba trejdovati golmane Jaspera Silesena i Neta.

Procenjeno je da oba golmana imaju vrednost oko 30 miliona evra, pa su se klubovi dogovorili da samo zamene svoje čuvare mreža bez ikakvih finansijskih dodataka.

Međutim, kako u fudbalu ne postoji trejd, ovi transferi će ipak morati da budu isplaćeni.

Celsi - Ajntraht Foto: Tanjug/AP

Tako će prvo Barselona da kupi golmana Valensje Neta za 30 miliona evra. Navodi se da će se to dogoditi 30. juna, a da će narednog dana Valensija za istu svotu novca kupiti Silensena.

U ovom''trejdu'' finansijski će malo bolje proći Barselona iz razloga što Neto ima manja primanja od Silensena. I pored utrostručavanja plate, kako navode španski mediji, Neto će opet manje koštati Barselonu na godišnjem nivou od dosadašnjeg rezervnog golmana.

Silensen. koji je 2016. doveden iz Ajaksa u kome je odlično branio, nije mnogo proveo vremena na terenu za ove tri godine, svega 32 utakmice. Prelaskom na Mestalju dobija status prvog golmana i oživljavanje karjere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA