Na pomolu transfer između madridskih klubova: Atletiko želi da vrati Realu za slučaj Teo Ernandez

Markos Ljorente na listi želja Jorgandžija

  • 0

Nije svakodnevno da igrač prelazi iz Reala u Atletiko i obrnuto. Veliku halabuku izazvao je transfer Tea Ernandeza iz Atletika u Barselonu 2017. godine.

Dugogodišnji kodeks gradskih rivala, o međusobnoj nekupovini igrača, tad je prekinut. Dve godine kasnije Atletiko želi da dovede igrača Reala - Markosa Ljorentea.

Nije se baš proslavio Ernandez kada je promenio klupske boje u istom gradu. I ako je predstavljao veliko pojačanje, do sada to nije opravdao, a teško da će i dobiti još mnogo prilika.

Trenutno je na pozajmici u Real Sosijedadu a Madriđani su doveli na njegovo mesto Ferlana Mendija. Sada Atletiko želi da vrati Realu za taj prekršen kodeks i da iz njihovih redova dovede mladog Ljorentea.

Markos Ljorente Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Po povratku Zinedina Zidana u Real, jasno se videlo da se talentovani vezista ne uklapa u njegove planove. Najbolji fudbal je igrao u sezoni 16/17 kada je odlično nastupao na mladu reprezentaciju Španije na prvenstvu Evrope ali i na pozajmici u Alavesu.

Iako se povezivao sa još nekoliko klubova, pre svih sa Mančeser Sitjem, Ljorente ne želi da napusti rodni grad. Već te 2017. godine Atletiko je želeo da ga dovede. Tada je Ljorenteu isticao ugovor sa Realom ali su se Jorgandžije okrenule Rodriju.

Sada je Rodri blizu odlaska u Mančester Siti za 70 miliona evra a Ljorente bi bio idealna zamena za njega. Atletiko je, po španskim medijima, već poslao ponudu gradskom rivalu tešku 40 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA