≫ 

Bio je prvak sveta sa Srbijom i najveći talenat Zvezde: Sada je nestao, nema klub, ugasio Instagram!

Nekada se vozio u džipu sa personalizovanim tablicama, danas je doživeo pravi krah karijere

  • 73

Filip Janković je pre četiri godine na Novom Zelandu osvojio titulu prvaka sveta sa Orlićima na Novom Zelandu. Mnogi su bili iznenađeni otkud on tada u timu, ali su verovali da će mu to vratiti karijeru u pravom smeru.

Nekoliko godina ranije počeo je "hajp" vezan za "novog Piksija", kako su mediji počeli da zovu Jankovića.

On je u avgustu 2011. godine postao najmlađi fudbaler u istoriji Zvezde koji je nastupio u jednoj evropskoj utakmici, protiv Ventspilsa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Momenat kada Robert Prosinečki ubacuje u igru fudbalera koga su mnogi smatrali predvodnikom nove generacije Zvezde, ganuo je srca navijačima crveno-belih.

Ipak, Janković se nije fudbalski razvio u pravom smeru. Po rečima tadašnjeg sportskog direktora Zvezde, Zorana Stojadinovića, jedan od glavnih krivaca je njegova majka, koja je ucenjivala klub i na kraju odlučila da ga odvede iz Zvezde.

Ispostavilo se, prerano! Otišao je u Parmu sa 18 godina, nakon što prethodno nije igrao ni u Zvezdi jer je podneo zahtev za raskid ugovora.

Filip Janković Filip Janković na dočeku na balkonu posle osvajanja titule prvaka sveta na Novom Zelandu; Foto: Telegraf

- Hteo sam da zadržim Filipa Jankovića u klubu, predložio sam da putuje na pripreme… Njegova majka ja mislila drugačije.

- To što nije dugo primio platu nema nikakve veze jer dobro je poznato u kakvoj smo finansijskoj situaciji. Zvezda duguje svim igračima, pa nešto ne vidim da su podneli zahtev za raskid ugovora - istakao je Stojadinović pre nekoliko godina, a slično mišljenje imao je i tadašnji generalni sekretar Đorđe Stefanović.

- Filipu, odnosno njegovoj porodici, jer dok ne napuni 18 godina, roditelji potpisuju sve umesto njega, smo ponudili sjajne uslove, ali nećemo odstupiti ni za pedalj kada je reč o interesu kluba. Ni na kakve anekse nećemo pristati, smatram da smo bili više nego korektni, sada su na potezu Fićini roditelji - rekao je svojevremeno Stefanović.

Filip Janković džip Automobil Filipa Jankovića dok je igrao u Zvezdi; Printskrin: Youtube

Roditelji su odlučili drugačije. Svom sinu, koji je sa nepunih 18 godina vozio džip sa personalizovanim tablicama "FILIP", omogućili su status zvezde, medijski hajp, skupocene automobile, jake menadžere...

Sve ono što maloletnom dečaku nije koristilo kada je u pitanju razvoj karijere.

Nije igrao u Italiji, pa se "seljakao" od kluba do kluba, išao je na pozajmicu u Kataniju, zatim je otišao u Domžale iz Slovenije, potom u Radomlje, da bi nakon toga završio u trećoj španskoj ligi i u ekipi Ekstremadure, gde mu je istekao ugovor 1. januara 2019. godine.

Filip Janković Slike koje je redovno objavljivao na Instagramu; Foto: Instagram/filip.jankovic

Svojevremeno je bio aktivan na Instagramu, redovno je objavljivao selfije, fotografije sa tadašnjom devojkom, studentkinjom medicine, ali sada je nestao bez traga. Ugasio je društvene mreže, a već 6 meseci nema ni klub.

Eto šta je ostalo od nekada najvećeg talenta srpskog fudbala. Nije izdržao pritisak medija, navijača i pre svega ambicioznih roditelja. Slava mu je prerano nametnuta i udarila ga je u glavu tako da se od nje nikada nije oporavio.

VIDEO: Boaći o broju 14 koji nosi zbog Anrija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    20. jun 2019 | 11:23

    Ovaj mali i njegova mama su prica za sebe. A sta je sa mnogim talentima(Mijailovic,Vesovic...) iz vremena dir.Stojadinovica(menadzera) kojima namerno nisu isplacivane plate pa u dogovoru sa njihovim menadzerima otisli iz Zvezde za dzabe. Zna se ko je uzimao pare i tako unistavao Zvezdu. Zalosno sto nikada nece odgovarati!

  • Dokaz

    20. jun 2019 | 10:59

    Da seljacic sa nedovrsenom srednjom skolom I alavim roditeljima,koji svoje komplekse lece preko dece,ne moze I nece uspeti.

  • Jovan

    20. jun 2019 | 12:27

    Pitajte Piksija (onog originalnog), da li je sa 18 godina imao džip sa svojim imenom na tablicama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA