I Srbi su plakali zbog njegovih suza: Legendarni hrvatski fudbaler završio karijeru (VIDEO)

Darijo Srna prelazi u trenerske vode

  • 4

Bivši kapiten reprezentacije Hrvatske Darijo Srna u dresu Kaljarija završio je fudbalsku karijeru i vratio se u Šahtjor kako bi krenuo u trenerske vode.

Tridesetsedmogodišnji Srna u narednom periodu radiće kao pomoćnik Luisa Kastra u klubu iz Donjecka, u kome je stekao status legende od 2003. do 2018. godine.

Za 15 godina u Šahtjoru postavio je klupski rekord po broju utakmica - 536, dao je 49 golova, a sa kapitenskom trakom osvojio čak 26 trofeja, među kojima su Kup UEFA i 10 titula prvaka Ukrajine.

Poslednju sezonu kao igrač odigrao je u Seriji A u dresu Kaljarija, a onda se vratio među "rudare" po isteku ugovora.

Srna, koji je igrao i za splitski Hajduk, sa 134 utakmice rekorder je i u selekciji Hrvatske, uz 22 gola.

Srnu su voleli svi na prostoru bivše Jugoslavije. Bio je kapiten reprezentacije Hrvatske, a dete je iz mešovitog braka Bošnjaka Uzeira i Srpkinje Milke. Bio je posebno vezan za svog oca, koji ga je naučio pravim vrednostima i izveo na pravi put.

Srnu je porodična tragedija i smrt oca zatekla u vreme kada je sa Hrvatskom bio na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Tada su njegove suze tokom intoniranja himne, nakon što se vratio u reprezentaciju posle sahrane oca, obišle ceo svet, a posebno su dirnule i navijače u Srbiji.

Srna je uvek imao poštovanje za srpske sportiste, a jedan od idola mu je i Novak Đoković, nikada od njega niste mogli da čujete neku lošu reč o Srbima, pa je otuda i zaradio poštovanje srpskih navijača.

VIDEO: Hrvatski trener oduševljen publikom u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Истина

    20. jun 2019 | 15:07

    Мајка му је Српкиња из чистог српског села поред Метковића у Далмацији, а пола фамилије са мајкине стране доселило се у Сопот због рата итд.

  • Milan S

    20. jun 2019 | 15:29

    Ujak mu je Zvezdaš,ima kafanu u Beogradu.

  • Cile

    20. jun 2019 | 13:43

    Svako tuguje za svojim najdražima. Nije prijatno kad neko plače. Učestvuje svako trenutno u bolu. Bez obzira što je matori imao 80g. Otac je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA