Preokret u Junajtedu: Mata ostaje na Old Trafordu

Nije se očekivalo da će Španac produžiti ugovor sa Crvenim đavolima

  • 2

Huanu Mati je istekao ugovor sa Mančester junajtedom. "Seljakali" su ga u razne klubove, a ostanak u Junajtedu se nije ni postavljao kao opcija. Međutim, klub sa Old Traforda je saopštio da je produžio ugovor sa Špancem na 2+1 sezonu.

Mata je bio slobodan u izboru nove sredine, dobijao je pozive od Kine do Amerike, bili su tu naravno i brojni evropski klubovi, kao što su Barselona, Arsenal, Galatasaraj, Fenerbahče... sve se spominjalo, samo ne i ostanak u Junatedu i upravo se to dogodilo.

Tim sa Old traforda je potpisao dvogodišnji ugovor sa Špancem sa mogućnošću produživanja na još jednu sezonu.

Veliko zadovoljstvo zbog nastavka saradnje su izrazili i klub i igrač i trener.

- Istinska mi je čast da nastavim da predstavljam ovaj neverovatni klub i naše fantastične navijače. U Mančester junajtedu sam pet godina i mogu ponosno da kažem da je Old Traford moj dom. Jedva čekam da nastavim da radim sa Oleom (Solskjerom) i njegovim fantastičnim stručnim štabom, jer je vizija koju imaju za ovaj klub istinski uzbuđujuća i veoma sam srećan što ću biti i njen deo - istako je nekadašnji igrač Real Madrida, Valensije i Čelsija.

Ole Gunar Solskjer je takođe oduševljen što će nastaviti da sarađuje sa Špancem.

Huan je savršeni profesionalac i jedan od najinteligentnijih igrača sa kojima sam ikada radio. Sjajan je primer mladim fudbalerima u svom pristupu obavezama. On razume šta znači to biti igrač Mančester junajteda - poručio je trener Junajteda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    20. jun 2019 | 15:53

    Naigraće se k‘o i dosad! Lik je vječiti dzoker gdje god da je igrao! U poslednjoj sezoni za ManU odigrao 20-tak utakmica u ligi i od toga samo 3-4 (čini mi se) po 90 min.! Njegov kvalitet nije sporan, koliko činjenica da on tokom cijele karijere puca na visoko, a nije baš tog kvaliteta! Mislim, daleko od toga da je loš igrač, ali je sebe je precijenio. Da je karijeru gradio u npr. Sevilji, Valenciji, Romi i sl., mogao je ostaviti traga. A ne Real, Chelsea, Mancester... nije to njegov kalibar...

  • Rade

    20. jun 2019 | 15:09

    Drago mi je, on mi je dobar lik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA