Odbio sam Zvezdu i Partizan zbog škole: Vezista otkrio kako je kasnije završio na Marakani!

Miloš Vulić je igrač koji bi ove godine mogao dosta toga da donese crveno-belima na terenu * Srce ga je vuklo na najveći srpski stadion, iako je ispred sebe imao ponude iz Rusije, Turske i Švajcarske

  • 1
Miloš Vulić Foto: Marko Jovanović

Iako ima nepune 23 godine, tekst vezan za vezistu Crvene zvezde Miloša Vulića definitivno možemo da počnemo s tim da je već sada legenda Napretka.

Kluba iz kog je zimus stigao na Marakanu kao veliko pojačanje i kluba koji mu je dao sve u fudbalskom životu. U seniorskom fudbalu, pod Bagdalom je bio šest sezona i odigrao je preko 100 utakmica. Mnoge od njih sa kapitenskom trakom na ruci.

U razgovoru za Telegraf, Vulić sve prisetio svog početka karijere, vremenu provedenom u Napretku i dolasku u Zvezdu.

- Fudbal sam zavoleo uz svog oca Branislava koji je takođe bio igrač. On je jedno vreme svoje karijere proveo u Napretku. S njim sam počeo one prve fudbalske korake - prijem i predaja lopte - tako da sam brzo zavoleo fudbal - rekao je Vulić i dodao:

- Kasnije sam krenuo da treniram u Napretku i sve što sam naučio, naučio sam tamo.  I što se tiče života i što se tiče fudbala. Sa 16 godina sam ušao u prvi tim, tada je trener bio Neško Milovanović. On mi je pružio šansu i odigrao sam nekoliko utakmica. Kasnije sam dobijao sve veću minutažu i pružao sam sve bolje i bolje partije. Dosta toga dugujem Napretku.

Miloš Vulić, Svetozar Mijailović, Mitar Mrkela Vulić potpisuje ugovor sa Zvezdom Foto: Instagram.com/vu1ke0

Prvi ugovor sa Kruševljanima je potpisao na ''asistenciju'' trenera Alekdandra Jankovića, i to posle jednog kampa.

-Prelomilo je to da sam bio na jednom kampu koji je vodio trener Aleksandar Janković. Bilo je tu nekoliko mojih drugova koji su išli sa mnom. Međutim, više je bilo onih starijih tako da ja nisam ni hteo da idem. Mislio sam da neću proći, ali su me nagovorili da krenem. Prođem, uđem među 20 i Janković pozove klub da im kaže da potpišu ugovor sa mnom.

Redak je slučaj da jedan igrač u srpskom fudbalu toliko vremena provede u jednom klubu, pogotovo što je kvalitetan, a jedan od razloga je bila i škola. Upravo za naš portal Vulić je okrio kako je u ranijem dobu odbio pozive večitih rivala iz Beograda.

- Ja sam imao ponude Zvezde i Partizana još dok sam bio u kadetima. Međutim, razgovarao sam prvo sa roditeljima i oni su bili za to da najpre završim školu, a da kasnije nastavim sa fudbalom ako pokažem da ima kvalitet za to. Tako smo i uradili. Završio sam prvo gimnaziju i onda sam nastavio da igram za Napredak. Stizale su neke ponude, što naših što inostranih klubova, ali ja sam želeo da ostvarim san i ostavim dublji trag u Napretku.

Međutim, u januaru 2019. došlo je vreme za rastanak sa rodnim mestom.

MIloš Vulić Vulić je u dresu Napretka zadavao dosta problema igračima Zvezde Foto: MN Press

- Iskreno, teško mi je pao odlazak iz Napretka, jer je to moj klub. A Kruševac moj grad. Nisam ni razmišljao, a kada dođe vreme sve se brzo odvija. Ali, to je život i profesionalizam. Mora da se krene dalje i drago mi je što sam baš dobio poziv našeg najvećeg kluba. Opet, ni Kruševac nije daleko i često odem do kuće - jasan je Vulić.

Prisetio se vezista i kako je završio baš u Zvezdi.

- Bila je zimska pauza, zvao me je predsednik Napretka Marko Mišković i rekao mi je da postoji interesovanje Zvezde. On je u tom trenutku pričao sa Terzićem, ali ja nisam znao koliko je to ozbiljno. Bilo mi je drago, ali je uporedo bilo i ponuda iz Rusije i Turske, zatim i Švajcarske.

- Međutim, ja sam čekao da se Zvezda zvanično oglasi i pošalje ponudu. Onda sam opet imao poziv Marka Miškovića koji mi je rekao da je Zvezda ozbiljno zagrizla i posle mesec dana od prvog poziva otišli smo na stadion i potpisao sam ugovor. Nikakve dileme nije bilo.

Pominjao se tada i Partizan, ali...

- To sam čitao samo u medijima, nijedna zvanična ponuda nije bila.

Marko Gobeljić, Miloš Vulić, FK Crvena zvezda Vulić na pripremama u Antalji zimus Foto: Telegraf

Već na početku epizode u Zvezdi doživeo je peh - povredio se na pripremama!

- Čim smo otišli na Kipar doživeo sam povredu skočnog zgloba. Teško mi je to palo, jer je trebalo da se dokazujem, a ja sam bio povređen. Odmarao sam nekih 20 dana, sve je sanirano i vrlo brzo sam se vratio i debitovao - rekao je Vulić i dodao:

- Nisam imao nikakav strah po dolasku u Zvezdu. Ne bojim se izazova i to je ono što sam čekao. Zvezda mi je bila prioritet i samo sam želeo da pokažem da mogu da igram u Zvezdi i da joj pomognem.

A najveća pomoć bi svakako bila ona za ulazak u Ligu šampiona.

- Sećam se kada sam gledao utakmice Zvezde u LŠ i razmišljao kako je to jedna velika stvar za igrača. Prošle godine sam gledao, sada ću imati priliku da pomognem Zvezdi da uđe ponovo u LŠ.

Prisetio se Vulić i mečeva crveno-belih protiv Salcburga i Liverpula.

- Zvezda je izvukla mnogo dobar tim u plej-ofu. Salcburg sam gledao više puta prošle godine i igrali su odličan fudbal. Bez obzira na ime tima, retko ko je u Evropi igrao takav fudbal. Zvezda je loše otvorila meč i u tom trenutku nisam verovao u preokret. Malo nas je tu i Bog pogledao, ali sreća prati hrabre.

Stadion Rajko Mitić, navijači Crvene zvezde, Delije Foto: Marko Jovanović

- Ono protiv Liverpula je bilo neverovatno. Kod kuće sam gledao utakmicu. Mogu zamisliti kako je bilo na stadionu kada sam se ja pored TV-a onako osećao. Pogotovo posle dva gola Pavkova.

Ovaj sadašnji žreb je po meri Zvezdine ''sedmice''

- Gledali smo žreb preko sajta UEFA u sobama. Imao sam želju da krenemo od lakšeg protivnika i da teži dolaze kako vreme bude prolazilo. Žreb je za nas odlično ispao i nadam se da ćemo uspeti da izborimo plasman u LŠ.

Njegov zvaničan prvenac u crveno-belom dresu se i dalje čeka, a u razgovoru za Telegraf Vulić je otkrio koji gol u karijeri mu je najdraži.

- Najdraži mi je gol protiv Spartaka u 92. za pobedu. Primili smo gol za 3:3 u 90. minutu i ja sam dao gol odmah čim smo krenuli sa centra.

Za kraj, navijačima Zvezde je obećao:

- Da ću uvek dati maksimum, da ću se boriti u dresu Zvezde i da ćemo osvojiti Super ligu kao i ove godine. Samo što bih sada želeo da ispravimo to da osvojimo kup.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    20. jun 2019 | 20:49

    Ja koliko se secam,fudbalsku karijeru nisi poceo u Napretku !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA