≫ 

Dečko me je izluđivao pitanjima: Falkao otkrio genijalnost štopera Atletika koji je "ulovio" Tigra

Ako ne možeš da ga uhvatiš ili stigneš - smori ga!

  • 3

Štoper Atletiko Madrida Hoze Himenez je već kao osamnaestogodišnjak 2013. godine pokazao koliko snalažljivost ume da bude korisna kada na terenu dobijete zadatak da čuvate znatno iskusnijeg napadača.

Kolumbija i Urugvaj su septembra 2013. igrale međusobni meč, a tinejdžer Himenez je morao da čuva kolumbijskog "Tigra" Radamela Falkaa, za koga je unapred spremio opasnu taktiku - sve vreme ga je zagovarao.

- Nisam mogao da se koncentrišem na utakmicu jer me je Himenez izluđivao. Stalno je zapitkivao ponešto, prvo koji auto vozim. Dok sam mu to objasnio, on je već otišao da presretne centaršut, a to je bio tek početak - priča Falkao, a piše These Football Times.

Brazil Soccer Copa America Uruguay Hoze Marija Himenez, Foto: Tanjug/AP

Himeneza je zanimalo i zašto zastave Ekvadora, Kolumbije i Venezuele imaju iste boje...

- Kasnije je došao do mene i rekao mi da je to njegov debi, da je mnogo srećan i da će tetovirati datum te utakmice uz pitanje da li se septembar piše sa ili bez "p". Na kraju me je to omelo da skočim na dobar centaršut. Izluđivao me je potpuno - priča El Tigre.

Falkao je u to vreme bio jedan od najtraženijih napadača na svetu, a sada već iskusni Himenez je pokazao zbog čega će godinama kasnije postati jedan od kvalitetnijih štopera na Starom kontinentu.

Zanat je pekao uz Dijega Godina od koga je sada preuzeo komandantsku palicu nad odbranom Atletika. Inače, u utakmici koju su Urugvaj i Kolumbija odigrali tog septembra 2013. Urugvajci su dobili sa 2:0.

VIDEO - Evrogol Pavkova: Primio na grudi, pa bez spuštanja levicom pod prečku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA