≫ 

Srbija mora da "tuče" Nemce, ali može dalje: Danci pobedili Austriju i potpuno otvorili grupu!

Sjajna utakmica za Dance i potencijalno dobre vesti za Srbiju

  • 9

Fudbaleri Danske pobedili su Austriju sa 2:1 u meču drugog kola grupe B Evropskog prvenstva za mlade u Italiji i San Marinu.

Danci su tako zakomplikovali stanje u grupi u kojoj se nalazi i Srbija jer sada tri od četiri reprezentacije imaju po tri boda. Srbija nema nijedan, ali bi eventualnom pobedom nad Nemačkom napravila ceo krug u kom je svako pobedio svakoga.

Nemci su pobedili Dance, ovi su bili bolji od Austrijanaca, a Austrijanci od nas, zbog čega Orlići imaju imperativ pobede nad Nemačkom, što nije nimalo lak zadatak.

Danska je povela prva u 33. minutu, u tvrdom meču koji je mogao lako da ode na obe strane. Joakim Maele se sjajno ubacio po levoj strani i našao se iza leđa odbrane Austrije. Pretrčao je sa krila dvadesetak metara, pre nego što je ušao ka sredini i bocnuo loptu preko istrčalog golmana Austrije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Rival Danske uzvraća početkom drugog poluvremena. Linhart je bio na prvoj stativi posle kornera, zahvatio je loptu glavom i poslao je kroz noge danskog čuvara mreže Iversena za 1:1.

Danci su nakon toga postigli gol iz kontre u kojoj se našao Jakub Brun u 70. minutu, ali je sudija pokazao da je bio u ofsajdu. Devet minuta ranije, Filip Biling je odlično šutirao pod prečku gola Austrije, ali je njegov šut odbranjen.

Svoje šanse su imali i Austrijanci. Samo tri minuta posle poništenog gola za Dansku dobili su penal koji je promašio rezervista Kristof Baumgartner koji je ušao nekoliko minuta ranije.

Umesto preokreta, usledio je hladan tuš za Austriju. Kontra u 77. minutu, Maele još jednom na pravom mestu u sredini šesnaesterca, natrčava na ubačenu loptu Bruna i plasira je u mrežu za 2:1.

Austrija je nakon toga imala inicijativu do nadoknade vremena, ali nije uspela da je pretvori u gol.

Kada se to nije desilo, sevnula je kontra u 93. minutu, u kojoj se na desnoj strani našao Andreas Skov Olsen koji je maestralno i smireno gađao dalji ugao gola Austrije čime je postavio konačan rezultat.

VIDEO - Detalji sa utakmice Ukrajine i Srbije u kvalifikacijama za Euro 2020

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Www

    20. jun 2019 | 20:31

    Mogu da tuku svabe samo motkom...

  • RS

    20. jun 2019 | 20:35

    Ma nema sanse da tuku, niti cu vise gledat reprezentaciju, 1,5 sata se nerviram bezveze, ni stare a ni omladince, ne hvala - tek kad budu igrali za drzavu a ne za menedzere!!!

  • Dex

    20. jun 2019 | 22:33

    Ha ha ha Koja bruka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA