≫ 

Nemačka odučila Srbiju od fudbala, Orlići debaklom do kraha na Evropskom prvenstvu! (VIDEO)

Valdšmit nas je unakazio het-trikom, a nedostatkom ideje u napadu smo pucali sebi u nogu

Fudbaleri Srbije poniženi su sa 6:1 od Nemačke u meču drugog kola grupe B Evropskog prvenstva za mlade u Italiji i San Marinu.

Srbija je tako posle dva meča eliminisana sa EP kao jedina ekipa koja nema nijedan bod u grupi sa Austrijom, Danskom i Nemačkom. Nemci su prvi sa šest bodova, Danci i Austrijanci imaju po tri, a Srbija nijedan.

Naši reprezentativci su poimence delovali moćno na papiru, ali je već od četvrtog, petog minuta bilo jasno ko je na terenu moćniji tim, što pokazuje i tabela grupe posle dva kola i naših poraza od Austrije (0:2) i Nemačke.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Već posle dva minuta naša ekipa je imala lepu priliku za gol. Radonjić je petom proigrao Pantića, ovaj je prosledio za Bogosavca koji je sa gol-aut linije poslao malo preoštar centaršut za Živkovića.

Nažalost, to nije bio nagoveštaj dobre igre Srbije, već velika varka. Nemci su nakon toga preuzeli kontrolu igre, stalno su vrebali pred golom i poveli su u 22. minutu.

Ostunali je kroz sredinu poslao pas za Marka Rihtera, ovaj je u "prašini" iza sebe ostavio sporijeg Srđana Babića i iz prve bocnuo loptu pored Borisa Radunovića za 1:0.

Nizale su se akcije Nemačke koja je od starta imala jasan plan i napadala presingom zadnju liniju naše selekcije. Radunović je zbog toga često ispucavao loptu do sredine terena gde su je po pravilu kupili Nemci.

Posle teškog kiksa Saše Lukića iz 31. minuta, postalo je jasno da je vrag odneo šalu. Lukiću je Rihter oduzeo loptu na manje od tridesetak metara od našeg gola, ona je brzo stigla do Luke Valdšmita, koji iz sredine povećava na 2:0.

 

Orlići nisu imali nijednog pravog plejmejkera koji bi mogao da raširi odbranu protivnika, pa su se Nemci olako branili, a Luka Jović je bio usamljen i odsečen u vrhu srpskog napada.

Pored toga, videlo se i da Nemačka igra disciplinovanije, brže i mnogo tačnije u dodavanjima bez komplikovanja. Nemci su treći gol postigli u 37. minutu.

Valdšmit je krenuo u solo akciju od sredine, prozujao pored Babića koga je driblingom bacio na zemlju, istrčao je pored Bogosavca i onda šutirao u dalji ugao po zemlji.

Radunović je bio nemoćan i treći put, a Srbiji je i pre kraja prvog poluvremena serviran na tacni debakl. Do kraja prvih 45 minuta Panceri su imali čak 13 šuteva ka srpskom golu, dok su izabranici Gorana Đorovića imali - krompir.

 

Ranđelović je na poluvremenu zamenio Pantića, a Srbija je zaigrala za promil življe. Nemci su uprkos tome šutirali još dvaput preko Rihtera i Amirija, ali je i Jović u 53. minutu uputio udarac u okvir gola Nibela.

Nemački golman je odbranio, a Orlići su nakon toga iznudili nekoliko kornera i polušansi. Tempo je u narednih petnaestak minuta opao, ali su Panceri kidisali na gol sa četiri, pet i više igrača.

Da bi postigli četvrti gol bio im je potreban samo jedan. Mahmud Daud je u 69. minutu iskoristio neodlučnost Račića i Babića, uzeo loptu blizu sredine i još jednom iskoristio tu neku rupu od centra do ivice našeg šesnaesterca.

 

Slično kao i Valdšmit u prvom delu, Daud je povukao loptu brzo, namestio se sa 20, 25 metara, tukao i pogodio za 4:0. Nedugo zatim je u igru ušao Dejan Joveljić umesto Jovića.

Dva minuta kasnije je šutirao pored gola iz okreta i pokazao znake borbenosti koji su mnogima iz ekipe nedostajali.

Nije to mnogo pomoglo jer se Valdšmit u 80. minutu prošetao do sredine i pozicije za šut odakle je gađao po sredini, lopta je prošla kroz ruke Radunoviću za 5:0.

 

Gol utehe za Srbiju postigao je Andrija Živković iz penala u 84. minutu, a jedanaesterac je iznudio Ranđelović dobrim prodorom i fintom iz desne strane ka sredini. Nažalost, to nije bio kraj.

Nemci su do kraja postigli još jedan gol, prava majstorija Majera u 92. minutu kojom je stavio tačku na tužnu i užasavajuću utakmicu. Srbiji je preostao još jedan meč protiv Danske da proba da osvoji makar neki bod na prvenstvu.

SASTAVI EKIPA:

Srbija: Radunović - Milenković, Babić, Gajić, Bogosavac - Lukić, Račić, Pantić - Radonjić, Živković, Jović. Rezerve: Adžić, Joveljić, Lutovac, Marković, Mašović, Ostojić, Ranđelović, Rosić, Šaponjić, Terzić, Zlatanović. Selektor: Goran Đorović

Nemačka: Nubel - Henrihs, Baungartl, Tah, Klosterman - Egeštajn - Nojhaus, Daud, Ostunali - Rihter, Valdšmit. Rezerve: Amiri, Anton, J. Egeštajn, Koh, Loven, Maler, Mitelštat, Miler, Nmeha, Šubert, Serdar, Uduokai. Selektor: Štefan Kunc

Stadion: Nereo Roko, Trst

Glavni sudija: Ištvan Kovač, Rumunija

Drugo poluvreme:

90+2 minut - Arne Majer kompletira agoniju Srbije - 6:1, prelep gol pred poslednji sudijski zvižduk i kraj utakmice.

84. minut - SRBIJA DAJE PRVI GOL NA ŠAMPIONATU! Penal je prodorom po desnoj strani iznudio Ranđelović, Daud ga je oborio, a Živković je posle pregledanja video analize realizovao Živković.

80. minut - PANCERI VODE 5:0! Valdšmit je kompletirao het-trik i dao peti gol za Nemačku. Ovog puta je pogrešio i Radunović jer mu je lopta prošla kroz ruke, ali šta je sve odbranio, to mu se ne može uzeti za zlo.

78. minut - Konačno lepa i tečna akcija Srbije, na prvu, od noge do noge i centaršut po zemlji sa boka za Radonjića. Igrač Marseja je kasnio u sredini za korak i propustio je šansu da bolje šutira iz dobre pozicije za gol sa oko 13, 14 metara.

 

72. minut - Joveljić šutira iz okreta, pored gola.

70. minut - Rokada Jović - Joveljić. Mladi napadač Ajntrahta menja špica Reala iz Madrida.

 

69. minut - 4:0 ZA NEMAČKU! Račić i Babić nisu uspeli da sprovedu loptu do polovine rivala, uzeo ju je Daud, ušao u poziciju za šut sa oko 25 metara i pogodio pored srpskog golmana.

62. minut - Brza kontra Nemačke, istakao se Radunović još jednom! Rihter je odlično prošao, šutirali su Panceri, a Radunović je spasao čist gol.

 

53. minut - Prvi šut Srbije ka golu rivala, Jović primorao Nibela da odbrani. Amiri je prethodno šutirao preko gola, bilo je blizu.

51. minut - Prvi šut u nastavku za Nemce, Rihter je pokušao s desnog krila, lopta preko gola.

46. minut -  Ranđelović je ušao u igru umesto Danila Pantića, pa je promenjena i taktika. Srbija igra sa dva zadnja vezna na startu drugog dela u formaciji 4-2-3-1.

Prvo poluvreme:

 

45. minut - KRAJ očajnog poluvremena, Nemačka je do kraja sakupila 13 šuteva ka Radunoviću, Srbija nema nijedan.

42. minut - Ostunali pogađa prečku! Malo sreće za Srbiju, kojoj to za sada ne znači baš mnogo.

 

40. minut - Devet prema nula: to je odnos šuteva prema golu jedne i druge ekipe posle pokušaja Dauda i Henrihsa. Nemačka za sada "gazi" Srbiju.

37. minut - GOL, VALDŠMIT POGAĐA ZA 3:0! Povukao je loptu od sredine, prevario Babića, istrčao pored Bogosavca i šutirao nisko u dalji ugao gola Radunovića. Pogodio je i ovo sad već ozbiljno deluje kao najava teškog debakla.

35. minut - Opet imaju višak Nemci pred golom Srbije, ovog puta Radunović brani loptu upućenu petom ka njegovom golu.

1151056854

Foto: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

31. minut - DUPLIRA PREDNOST NEMAČKA! Lukić nije uspeo da iznese loptu, krade mu je jedan od igrača Nemačke na manje od 30 metara od našeg gola, asistira Valdšmitu, a ovaj samo plasira u praznu mrežu za 2:0.

28. minut - Vidno nam fali pravi plejmejker. Nema igrača koji može da iz sredine pošalje dobru loptu na bilo koju od strana i da na taj način otvori, raširi ili probije nemačku odbranu koja se drži veoma zgusnuto u sredini.

22. minut - Opasno pred golom Srbije! Henrihs je prošao posle biciklice po levom krilu, ušao uz gol-aut liniju i probao da centrira pred gol po zemlji. Radunović je odbranio, nastala je gužva u kojoj je srpski golman opet morao da reaguje i na kraju je Nemačka iznudila samo korner.

16. minut - VODI NEMAČKA! Rihter je munjevito pobegao Srđanu Babiću kroz sredinu, dobio je loptu i izašao sam ispred Radunovića pored kog je plasirao loptu - 1:0.

 

13. minut - Zakasnela reakcija sudije koji je svirao ofsajd Nemačke tek kada su Panceri promašili loptu i propustili šansu. Zastavica je na kraju podignuta, a Orlići su dobro prošli.

10. minut - Nojhaus je oprobao svoj šut sa distance, lopta nisko i oštro pored gola, ali bi bila vrlo neugodna da je išla prema mreži Borisa Radunovića.

8. minut - Gajić spasava gol! Dobio je Rihter direktno loptu kroz sredinu u kaznenom prostoru Srbije, ispred njega je bio Gajić koga je Rihter prevario driblingom, ali se Gajić u poslednjem trenutku vratio i uklizao. Izbacio je loptu u korner, a Rihtera sprečio da iz blizine postigne skoro siguran gol.

 

6. minut - Brže ide lopta u nogama nemačkih igrača za sada, naš napad je odsečen presingom, pa srpski golman mora da ispucava loptu u polje protivnika, što Nemcima donosi kontrolisani posed u prvih šest, sedam minuta meča.

2. minut - Prvi opasan napad za Srbiju! Nemci rano napadaju našu zadnju liniju presingom, ali Radonjić i Pantić lepo kombinuju uz levu aut liniju, Pantić ubacuje za Bogosavca čiji je centaršut ipak bio preoštar za Živkovića.

VIDEO - Luka Jović dominirao u nožnom tenisu na treningu Orlova

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk

    20. jun 2019 | 23:05

    Od kada Zvezda ne moze da izgubi u prvenstvu reprezentacija nam ovako prolazi.Ubedio ih Terza da su najbolji na svetu a ne da im se protivnici sklanjaju.Evo rezultata.Bravo!!!

  • Mile

    20. jun 2019 | 21:21

    RADONJIC I JOVIC-MANEKENI! JOVIC ZAVRSAVA U REALU KAO RADONJIC U MARSILJI!

  • OVERRATED

    20. jun 2019 | 23:17

    bitno je da se oni velicaju svakog dana po novinama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA