Bio je golman 2 godine, uči od Ibre i Mitra, kralj je u 16 metara: Upoznajte novog napadača Zvezde!

Talentovani Nikola Krstović spreman je da pokaže zašto je došao u Zvezdu * Za sebe kaže da je fudbalski bezobraznik, ali i da nije bio srećan kada su ga povezivali sa Partizanom

  • 5
FK Crvena zvezda, Krstović Nikola Krstović; Foto: Telegraf/M. Marić

Bez obzira na to što je prvenstvo Crne Gore završio kao najbolji strelac sa 17 golova, Nikola Krstović je u očima navijača Crvene zvezde značajnije ''zasijao'' tek posle izjave generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića da će mladi napadač biti bolji igrač i od Dejana Joveljića.

I već na debiju za srpskog šampiona, doduše u prijateljskom meču, Krstović je postigao svoj prvenac u crveno-belom dresu.

Ušao je u drugom poluvremenu protiv Vindišgarstena i pogodio mrežu za 6:0, a dan kasnije u razgovoru za Telegraf priznao je da je imao tu početnu tremu.

- Postojala je mala trema. Nije lako kada obučete dres Zvezde. Kada sam protiv Vindišgarstena postigao gol, onda je sve postalo lakše. Bio sam opušteniji, jer ipak sam zaigrao za najveći klub na Balkanu. Ovaj gol će mi mnogo značiti. Za prvi put, bilo je odlično- rekao je Krstović, a zatim se osvrnuo na Terzićeve reči:

FK Crvena zvezda, Krstović Krstović sa novinarom Telegrafa Foto: Telegraf/M. Marić

- Nema pritiska zbog toga. U Zeti nisam imao pritisak, samo sam protiv Vindiša bio pomalo nervozan. Sve je bilo novo, saigrače nisam u potpunosti upoznao. Ali ne verujem da ću da osećam pritisak. Joveljić je dobar igrač, korektan je momak, poznajem ga iz reprezentacije.

- Ja za Crnu Goru, on za Srbiju, tako da se dobro poznajemo. Nadam se da ću da ispunim očekivanja uprave, i da ću da dam više golova od Dejana. Šta god da jedan napadač treba da radi, ja ću da uradim za svoju Zvezdu.

POČEO JE KAO GOLMAN, IGRAO JE ŠTOPERA I ZADNJEG VEZNOG

S obzirom na to da Krstović nije toliko poznat srpskoj javnosti mladi napadač je ovom prilikom pokušao što detaljnije da objani početke svoje fudbalske karijere. Karijere koja je i te kako zanimljiva, iako Krstović ima tek 19 godina.

Nikola Krstović Foto: crvenazvezdafk.com

Počeo sam kao golman, branio sam dve godine, imam čak i dva-tri pehara, manjih. Dobijao sam ih na turnirima, kao najbolji golman, neke sam i slomio. Nisam imao strpljenja više, čekam po 15-20 minuta da neko šutne, onda ja retko šutiram, pa sam odlučio da promenim mesto. Onda sam prešao na štopera, pa na zadnjeg veznog. E tu sam bio baš kritičan. Nikako se nisam snalazio - rekao je Krstović i dodao:

- Onda sam otišao u napadače, kao petlić sam davao mnogo golova, nastavio sam dobro i u pionirima. U Zeti se u mlađim kategorijama radi dobro, onda sam prelazio postepeno u starije uzraste. Dao sam za kadete 42 gola u sezoni, a onda sam debitovao u prvom timu sa 16 godina. Donedavno sam bio najmlađi debitant, ali od pre mesec i po više nije tako. Skinut sam tog mesta, i baš me je prestigao za nekoliko dana. Ali sam bez obzira na to srećan što sam tako mlad debitivao za seniore Zete.

- Ja sam njima pomogao, kao i oni meni. Bilo je trenutaka kada nije išlo, ali su verovali u mene. Sada me u Zvezdi čeka novi početak, novo dokazivanje. Nadam se da ću dobro da se uklopim, da uđem u sistem. Saigrači su me prihvatili odlično, trudiću se da maksimalno ispoštujem trenera Vladana Milojevića.

Vladan Milojević Krstović želi da se nametne Vladanu Milojeviću; Foto: Marko Jovanović

Za Zvezdu je potpisao zimus, ali je ostao polusezonu u Zeti.

Pomoglo mi je mnogo. Uspeo sam da budem najbolji napadač u sezoni, pošto mi je prošle sezone to izmaklo. Bio sam u trci od prvog kola, i onda je sve krenulo kako treba. Čim sam potpisao za Zvezdu, bio sam rasterećen. Lakše sam igrao, nisam razmišljao o transferu. U drugom delu sezone dao sam 12 golova i bio najbolji strelac lige sa 17 golova. Onda sam proglašen i za najboljeg igrača lige. Samim tim, ovo je bila najbolja sezona u karijeri - istakao je Krstović koji se zatim osvrnuo i na sam dolazak na Marakanu:

Bilo je mnogo ponuda, bilo ih je i iz inostranstva, Palerma, Anderlehta. Povezivali su me i sa Partizanom, mada tada nisam bio baš srećan. Nisam znao šta se tada dešava, ali kada je zimus stigla ponuda od Crvene zvezde, nisam razmišljao.

''NAPADAČ KOJI NE DAJE GOLOVE SAMO JE OBIČAN IGRAČ''

U Zvezdi ga očekuje veika borba zamesto u timu. Tu su Boaći i Pavkov, a čak i ako jedan od njih ode ubrzo će stići Tomane iz Tondele.

Obojica su stariji od mene, iskusniji su. Imaju utakmice u Superligi i Evropi. Neće biti lako, ali se nadam da ću da naučim mnogo toga od njih. Pa i ja jednog dana da budem prvi špic Zvezde, zašto da ne? Moje je da kada dobijem šansu, da je što bolje iskoristim. U svaku utakmicu ću da uđem maksimalno, pa koliko god golova da bude. Napadač koji ne daje golove, špic nije. Samo je običan igrač, a ja želim da budem igrač svetske klase koji postiže golove.

Govorio je Krstović i o tome šta ga krasi kao igrača, odnosno šta mu je najveći kvalitet.

- Moj najveći kvalitet je igra u 16 metara. Tu se snalazim odlično, bez obzira da li je to igra glavom ili nogom. Jak sam u duelima, imam tu pozitivnu drskost, bezobrazluk. To mi je bio i nadimak u Crnoj Gori, fudbalski bezobrazluk. Mislim da me baš to krasi. U 16 metara sam najopasniji, mada se i van kaznenog dobro krećem, skačem… U tom prostoru sam kralj - rekao je Krstović i dodao:

- Moj idol baš zbog toga je Zlatan Ibrahimović. Zbog svega, snage u duelu, bezobrazluka, skoka. Mada cenim i Roberta Levandovskog, zbog šmeka, osećaja za gol. Ne smem da zaboravim ni Aleksandra Mitrovića, sličnih smo karakteristika. Odavno ih pratim, učim od njih, redovno gledam njihove utakmice. Da i ja jednog dana dajem golove kao oni.

''MOŽDA DEVETKA BUDE MOJA, AKO PAVKOV ODE''

Nikola Krstović Foto: crvenazvezdafk.com

Broj koji je izabrao da nosi na dresu nije slučajan, s obzirom na to da je ''devetka'' u Zvezdi zauzeta.

- Nosiću 99. Devetku sam nosio tokom cele karijere, ali je ovde zauzeta. 99 se oslobodio, Boaći uzeo 14, pa će za sada biti dupla devetka. Sa tim brojem sam napravio najviše u karijeri, pa ako Pavkov ode, i ako bude moguće videćemo. Mada takav broj mora i da se zasluži. Ja sam u Zeti nosio 13 i da znate nije bio toliko baksuzan. Na početku jeste, ali kada sam počeo da dajem golove, bio mi je taličan. Tada ga ne bih menjao ni za šta.

Za kraj, Krstović se dotakao i žreba za LŠ. Najviše nas je interesovalo da li je Crnogorac možda priželjkivao Sutjesku u prvom kolu.

- Znam da je postojala šansa da izvučemo Sutjesku. Ja bih tada bio glavni skaut. Svakog igrača Sutjeske dobro poznajem. Igrao sam u crnogorskoj ligi nekoliko sezona, imaju dobru ekipu, i najboljeg trenera u Crnoj Gori, Nikolu Pecu Rakojevića. Kad Sutjeska povede, to je kraj za protivnika. Zatvore se i onda čekaju kontru. Ipak, izvukli smo Suduvu.

- Prošle godine ih je Zvezda dobila dva puta, nadam se da ćemo i ove sezone pobediti. Bože zdravlja, i da ove sezone prođemo u grupnu faze. Ova ekipa može. Imamo već dobre igrače, očekuju se pojačanja. Plan i želja je da Zvezda stalno igra u grupnoj fazi Lige šampiona - jasan je bio Krstović.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    21. jun 2019 | 10:04

    NIKOLA. PAZI SE , ČUVAJ SE SVEGA, SVU TI SREĆU U DALJEM NAPREDOVANJU ŽELIM, I DA BUDEŠ ONO ŠTO SI SAM ZACRTAO. SAMO NAPRIJED I ŽIVIJO. S R E Ć N O .

  • Peki

    21. jun 2019 | 10:49

    Pa realno i Ronaldo ili Mesi sinoc da je igrao umesto Jovica ne bi bolje proso na terenu.

  • Miki

    21. jun 2019 | 10:38

    Cirkus!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA