Zabavljali smo se na terenu sa Srbijom, uživali smo: Luka objasnio kako su Panceri "potukli" Orliće

Samo na početku je bilo otvoreno, tvrdi Valdšmit

  • 13

Napadač mlade reprezentacije Nemačke Luka Valdšmit ocenio je meč sa Srbijom u drugom kolu grupe B, EP za igrače do 21 godine kao "veoma dobar".

Nemačka je pregazila našu reprezentaciju sa 6:1, a Valdšmit je u pobedi postigao tri gola (30, 37. i 80. minut) i dobio priznanje igrača utakmice.

- Nijedna utakmica nije savršena, ali smo danas odigrali dobro i zbog toga možemo da budemo srećni. Sad slavimo, ali prvenstvo se nastavlja i moramo da pobeđujemo dalje da bismo išli dalje. Ova utakmica je bila zabavna. Treba nam samo bod za polufinale, ali hoćemo da pobedimo i Austriju. To će biti posebna utakmica za sve, derbi - rekao je Luka Valdšmit posle meča.

Nemci su igrali brzo i tečno, od noge do noge u napadu, najveći deo vremena su držali loptu u svom posedu i terali srpsku odbranu da izgleda pogubljeno.

- Ceo tim se zabavljao i svi vide da uživamo kad igramo ovakav fudbal, jer smo tu jedni za druge. To je vrlo bitno. Nije bilo lako na početku danas. Srbija je direktno napadala i prvi su pretili. Ali smo mi prvi dali gol, dodali drugi i treći pre poluvremena. To je olakšalo tok meča, ali je na početku sve bilo otvoreno - zaključio je Valdšmit.

Naredni meč, Srbija igra u nedelju 23. juna protiv Danske, a Nemci tada idu na megdan Austrijancima. Panceri posle dva kola i pobeda nad Danskom i Srbijom imaju šest bodova u grupi u kojoj su Orlići nakon poraza od Austrije (0:2) i Nemačke (1:6) jedini bez bodova.

VIDEO - Detalji sa utakmice Ukrajine i Srbije u kvalifikacijama za Euro 2020

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    21. jun 2019 | 07:28

    Nedugo posle Lvova i šamara od Ukrajinaca, srpski fudbal je doživeo novi brodolom, a po starom sve će se proći na izvinjenju.Gospodo, ne treba nam vaše izvinite! Kad ovo kažemo ne mislimo na fudbalere, već na prvog čoveka saveza Slavisu Kokezu i njegove saradnike, jer su oni odgovorni za brodolom 'orlica' u Trstu. Kako? Tako što su na mesto selektora postavili šarlatana, a ne trenera Gorana Djorovica.Kako drugačije nazvati čoveka koji je fudbalsku karijeru obeležio na poziciji stopera, igrao za vrhunske timove kakvi su Crvena zvezda, Selta i Deportivo, a kao trener poslednju liniju ne zna da namesti. Tako je odbrana od skoro 60 miliona evra predvođena Nikolom Milenkovicem ličila vise na grupu okupljenih kampera sa San Marina nego na perspektivne fudbalere za kojima 'balavi' pola Evrope.Goran Djorovic za dve godine rada sa ovim timom nije uspeo da poveže redove, Danilo Pantic i Sasa Lukic izgledali su ko izgubljeni u svemiru.Nemanja Radonjic se trudio, ali ne može više od ovoga, dok je Andrijana Zivkovic u ovom raspalom taktičkom sistemu samo dokazao da je nekada velika nada, a sad fudbaler kom je potreban remont u Superligi Srbije.Goran Djorovic je svojim sistemom od Luke Jovića napravio najveće razočarenje prvenstva, a u Italiji je dočekan kao zvezda prelaznog roka, novi napadač slavnog Real Madrida.Umesto, kriv sam i odlazim, od selektora ćemo verovatno čuti onu staru i otrcanu frazu nisam imao ni tri dana momke na okupu, igrali su za 'A' tim. A ko je kriv za to, pa vi gospodo iz saveza od predsednika do selektora. Za samo tri nedelje uspeliste da nam zgadite fudbal, zato odlazite i mesto prepustite sposobnijima...

  • Joni

    21. jun 2019 | 05:24

    Protiv nas kad igraju svi se zabavljaju!

  • Miki rubiroza

    21. jun 2019 | 08:14

    Isti smo kao Nemci,i ovi nasi su se zabavljali na terenu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA