Morao je i on da zaradi, drago mi je zbog tog deteta: Milojević pohvalio i tim i Pavkova posle Kluža

Trener zadoovljan remijem sa Rumunima i svestan da je transfer Pavkova bio neminovnost

  • 6

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević tvrdi da je većinu taktičkih zamisli njegova ekipa ispunila protiv rumunskog Kluža u drugom pripremnom meču crveno-belih u Vindišgarstenu.

Zvezda i Kluž su remizirali 1:1 u vidno kvalitetnijoj proveri nego onoj protiv Vindinšgarstena pre nekoliko dana. Zvezda je odigrala 1:1, ali je tokom meča uglavnom bila bolji tim i imala je nekoliko propuštenih zicera.

- Prava utakmica, možda i više nego prijateljska, igrali smo sa dobrim protivnikom, šampionom Rumunije. Ekipa za respekt. Našom igrom sam zadovoljan, odradili smo ono što smo hteli. Ovo su pripreme i teške su noge, ima igrača koji malo teže ulaze u formu, drugi lakše prihvataju. Imali smo problema sa Brankom Jovičićem na Zlatiboru, sad mu polako povećavamo minutažu. Danas ste videli i dva naša omladinca, Konatara i Juga Stanojeva. Zadovoljan sam odnosom prema igri, ovo su svakako utakmice gde možemo da vidimo i ispravljamo, treniramo i što bolje se pripremimo za sledeću utakmicu - prokomentarisao je Milojević posle meča.

Foto: Telegraf.rs

Iako nije u prvom planu imperativ pobede, igrači Zvezde su uglavnom "grizli" kao da je reč o takmičarskoj utakmici.

- Kad kažemo da nam nije bitan rezultat sa jedne strane, opet je sa druge potajno i bitan. Imali smo dosta šansi u prvom poluvremenu, trebalo je da rešimo. Danas su golmani bili sa obe strane na vrhuncu zadatka. Pravimo šanse, to me raduje, a sa svežinom će doći i bolja realizacija - uveren je Aranđelovčanin.

Na konstataciju novinara da je dobro odigrao i Miloš Vulić, Milojević je izbegao da o tome govori.

- Ne volim o pojedincima, mogu da kažem da me raduje pristup igri. Do sada smo imali dobru svlačionicu, oni su dobri drugari. Vulić je jedan igrač od koga se dosta očekuje i koji treba da ostavi trag. Sve ide dobrim tokom i zadovoljan sam odnosom pre svega - kaže Milojević.

Dušan Jovančić Foto: Marko Jovanović

Dušan Jovančić je dobar deo meča dok je bio u igri proveo na poziciji ofanzivnijoj od svoje prirodne, bilo na krilu, bilo u napadu.

- Nema slučajno ili namerno, imate jedan plan utakmice i dosta toga se namesti. Neke situacije koje su iznuđene, ja više tražim da budu poziciono. Dosta puta zadržavamo taj sistem, a nekad igrači nisu na svojim pozicijama pa se čini da je bilo i zamišljeno da tu igraju - objašnjava trener Zvezde.

Foto: Telegraf printscreen

On i njegovi igrači su se već pozdravili sa Milanom Pavkovim koji ide u Kinu, u tim Đangsua.

- Pavkov se pozdravio sa nama, poželeli smo mu srećan put, on se vraća u Beograd. Ne znam da li da budem srećan ili tužan. Ja sam trener, meni igrači dolaze i odlaze, drago mi je zbog Pavkova, zbog tog deteta. Ako je interes Zvezde, kao što jeste i kao što je njegov interes, i on voli da zaradi, onda je to naša neminovnost. Ali, imamo spremne igrače i to je ono što će do 31. avgusta da bude ovako - zaključio je Milojević.

VIDEO - Milojević posle pobede nad Vindišgestenom na pripremama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA