≫ 

Erik Jirka - novi eksperiment Zvezde ili samo slučajnost?

Šta je to Vladan Milojević konkretno naumio?

  • 3

Meč protiv Vindišgarstena je za Crvenu zvezdu bio samo jači trenng sa loptom, o čemu smo pisali, dok je drugi duel na pripremama u Austriji protiv Kluža već nešto što bi moglo da se analizira.

Ono što svakako najviše privlači pažnju posle dve pomenute utakmice Zvezde jeste to da je Slovak Erik Jirka od četiri poluvremena čak tri igrao na poziciji desnog beka.

Pomalo čudno s obzirom na to da je Jirka na Marakanu stigao kao ofanzivni vezista Spartaka iz Trnave i čovek koji je dosta problema zadavao crveno-belima kao britki ofanzivac.

Na proleće se nije baš naigrao, iako je sve bilo stvoreno za njega da ''nabere'' minute i iskustvo. Uz konstataciju - njegovo vreme tek dolazi!

Udžbenički, njegovo vreme bi trebalo da je došlo. Međutim, u praksi je to sasvim drugačije. Iako je Slovak, rekli smo već, imao zapaženu minutažu na ove dve utakmice u Vindišgarstenu.

FK Crvena zvezda Jirka je meč protiv Kluža počeo na klupi (drugi igrač s leva na desno) Foto: Telegraf.rs

Da li je u pitanju novi eksperiment Zvezde da oblikuje Jirku i stvori možnog desnog beka ili je to samo bila slučajnost u nedostatku Milana Gajića na toj strani - donekle je otkrio Vladan Milojević.

- Jirka je jedan plemenit igrač. Dobar igrač, hoćemo da probamo sve varijante da bismo znali šta možemo da očekujemo u budućnosti. Moram da budem siguran da li pojedini igrači mogu nešto da daju.

- Znamo da je Jirka dosta ofanzivan, pa da vidimo kakav je sa defanzivom. Na kraju krajeva, mora da uči da igra defanzivu. U savremenom fudbalu morate da igrate u oba pravca - jasan je bio Milojević.

Opšti utisak je da se Jirka koreknto snašao na toj poziciji što se tiče ofanzive, ali je Milojević bio u pravu kada je govorio za defanzivu - mora još da radi na njoj.

Protiv Vindišgarstena je Slovak bio na visini zadatka, ali to nije bio renomirani protivnik, dok je u drugom poluvremenu protiv Rumuna napravio faul posle kog je Kluž izjednačio.

Zvezdu u Austriji očekuju još tri utakmice i na njima ćemo videti da li je Jirka kapacitet da bude novi desni bek crveno-belih.

Podsetimo, Milan Gajić je viđen u startnih 11 na tom mestu, Filip Stojković više igra štopera i istovremeno ima ''zeleno svetlo'' da ode, dok je tu i univerzalac Marko Gobeljić.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan FCRS

    23. jun 2019 | 12:19

    Gajica pod hitni da se otarase. Zule bi trebao da ostane, Savic isto. Ako dovedu bolje neka budi zamene. Ipak igraju srcem

  • Ima nade

    23. jun 2019 | 14:05

    Za sada me nije ubedio uopste ali on je projekat za buducnost i morace da igra jer je deficit na toj poziciji u A selekciji. Tako da svidjalo se nama ili ne on ce igrati. A Stojkovic mora zbog toga da ode tj. resice ga se Terzic to je jasno kao dan. A Savic kakav god da je van terena na terenu je kiksara slab procenat uspesnosti (moje misljenje). Postujem ga mnogo ali jbg realno stanje stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA