≫ 

Veliki planovi FK Vojvodina: Rekonstrukcija Karađorđa od 25 miliona, stigao Partizanov "biser"...

Dok se čeka imenovanje Lalatovića za novog trenera, javnosti se obratili direktor Bajatović, predsednik Vojislav Gajić i sportski direktor Nikola Lazetić koji je potvrdio dolazak Jovana Kokira

  • 4

Neki novi "vetrovi" kreću da duvaju u izmučenoj FK Vojvodini koja se godinama "traži", a najava boljih dana stigla je u nedelju sa konferencije na kojoj su o ambicioznim planovima govorili direktor kluba Dušan Bajatović i predsednik povratnik na rukovodeće mesto - Vojislav Gajić.

Bajatović je rekao da je u proteklih godinu dana u oporavak Voše uloženo oko sedam miliona evra, što je prikupljeno od sponzora, privrednika i prodaje igrača. Time je, kako kaže, urađeno oko 80 odsto finansijske konsolidacije kluba, a novac je odlazio dobrim delom na pokrivanje starih dugova, prenosi portal 021.

Dotrajali stadion "Karađorđe" i njegovo renoviranje je ono što, sem sportskih rezultata, najviše interesuje navijače, koji, sudeći prema najavama čelnika, imaju razloga za optimizam.

- Projektovanje će platiti "Srbijagas" kao generalni sponzor. Vlasnik stadiona biće Grad Novi Sad. Kapacitet će biti 16.800 mesta i ispunjavaće najviše svetske standarde - poručio je Bajatović, uz konstataciju da će u renoviranje biti investirano 25 miliona evra, koje će delom obezbediti država.

Novina je da će taj stadion biti bez atletske staze, pomeren 20 metara pored TC "Promenada" i imaće garaže, parking mesta, krugove bezbednosti.

- Tenderi će početi na jesen i vodiće ih država, grad će kontrolisati, a kad to bude izgrađeno - nadam se da će biti predato na upravljanje FK Vojvodina, uz dužno poštovanje Proleteru i Kabelu - dodao je Bajatović, uz poruku da je konačno rešen i imovinsko-pravni status Fudbalskog centra "Vujadin Boškov", te da će i ovaj centar biti doveden u red.

ALEKSINAC SEDNICA GO SPS Velike planove Vojvodine najavio je direktor kluba Dušan Bajatović Foto: Tanjug/STR

Predsednik Vojislav Gajić je bio jasan u svom izlaganju na temu rezulltata ekipe: sve ispod četvrtog mesta, kako je rekao, neće ga održati na poziciji koju je preuzeo.

- Malo čudno zvuči ukoliko kažem da nam je cilj da smanjimo finansijske izdatke, a poboljšamo rezultate, ali to je moguće i za to imamo jasan plan. Konkretno, to znači da godišnji rashodi kluba ne smeju da premašuju 1,5 miliona evra, a da na tabeli moramo biti plasirani među prve četiri ekipe. To bi značilo da ćemo igrati u Evropi, a do tada ćemo imati još dva prelazna roka da vidimo da li je realno da napravimo i istorijski korak plasmanom u Ligu Evrope. Ipak, za sada nam je prioritet da izađemo na međunarodnu scenu i verujem da sa ovim rukovodstvom to i možemo - kaže Gajić.

Nenad Lalatović bi trebalo da bude novi trener ekipe, mada nije predstavjen u nedelju iako je bilo najavljeno. Sa njegovim dolaskom ambicije kluba biće daleko veće nego prethodne sezone. O planovima za rekonstrukciju ekipe govorio je novi sportski direktor Nikola Lazetić.

- Cilj nam je da se mediji malo više pozabave Vojvodinom nego do sada. Možda mi i namerno pravimo tu atmosferu da se malo više piše. Nek pišu još dan-dva. Imamo mi pravog trenera, samo je pitanje dana kada će se to rešiti, kaže Lazetić.

Nikola Lazetić Nikola Lazetić iz vremena dok je igrao za Vojvodinu Foto: MN Press

Nisu zadovoljni u Vojvodinu tretmanom koji imaju u FSS...

- Nismo adekvatno zastupljeni tamo, kao i u FS Vojvodine. Nadam se da su sve sudijske nepravde iza nas i da neće biti potrebe da polemišemo oko toga. Nećemo biti deo kladionica i sličnih stvari, pobeđivaćemo jer smo bolji i imamo veće srce - rekao je Gajić.

U međuvremenu klub se pojačava. Na današnjoj konferenciji predstavljen je novi igrač crveno-belih - Nemanja Vučić. Dvadesettrogodišnji bek u Novi Sad dolazi iz Fudbalskog kluba Zemun, za koji je nastupao četiri godine. res Vojvodine će nositi i Jovan Kokir, koji nije dobio priliku u prvom timu Partizana.

Po rečima Lazetića, radi se jednom od talentovanijih igrača Srbije.

Fudbaleri Vojvodine nalaze se na pripremama na Zlatiboru, gde nastavljaju sa treninzima koje su započeli u FC "Vujadin Boškov". Na planini prvotimci borave do 27. juna, nakon čega putuju u Sloveniju na nastavak priprema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    23. jun 2019 | 18:44

    Iskreno bi voleo Vojvodina da ima jaku upravu, da srede stadion i ekipu. Sto vise jakih timova, bice i jaca liga i zanimljivija...

  • я

    23. jun 2019 | 18:45

    neka vam je bog u pomoci sa Lazeticem.

  • pera

    23. jun 2019 | 22:44

    Bas cudno ove bivse komunjare Bajatovic vise ne ulazu u JSD u bure bez dna nego u Vojvofinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA