≫ 

Fijasko Orlića i novi poraz za kraj mučnog EP: Mladi fudbaleri bez datog gola iz igre u tri meča!

"Havarija" našeg tima na kontinentalnom šampionatu završena novim neuspehom - gol razlika 1:10!

  • 76

Mladi fudbaleri Srbije, naša reprezentativna budućnost, propisno su se obrukali na Evropskom prvenstvu: ni u trećem meču nisu mogli da postignu gol iz igre, naravno opet su poraženi što se već podrazumeva.

Srbija - Danska 0:2 (0:1), u okviru trećeg kola u grupi.

Selekcija koju je u Italiji vodio Goran Đorović završila je kontinentalni šampionat sa užasnim brojkama - primila je DESET golova, a dala tek JEDAN, i to iz penala!

Mučno, zaista...

Sa novim napadačem Reala Lukom Jovićem kao glavnim adutom otišli su Orlići na evropski šampionat sa ulogom favorita iz senke, a vraćaju se zabridelih obraza posle šamaranja od strane Austrijanaca, Nemaca, za kraj i Danaca. Krajnji utisak nisu toliko porazi, koliko igra koju smo prikazali u sva tri duela: upadljivo smo bili inferiorni naspram svakog rivala, bledi, bezidejni, kao skup pojedinaca, a ne kao tim...

Italy Uefa European Under-21 Championship 2019

Foto: Tanjug/AP

Silna očekivanja su se razbila u paramparčad već u sudaru sa Austrijom, Nemci su nas vratili "na fabrička podešavanja", a Danci kao protiv teškog autsajdera "jurili" gol-razliku koja im je bila ključna za plasman u polufinale. Na kraju nisu uspeli da dođu do željene pobede, pa i oni tuguju, ali iz potpuno drugog razloga od naših igrača.

I u ovom duelu postavljalo se samo jedno pitanje: sa kolikom razlikom će naš tim završiti u porazu.

Strelci za Dansku bili su igrač Borusije Dortmund Brun Larsen u 21. minutu (efektan gol posle šuta u dalji ugao) i Rasmusen u 50, nakon neverovatno statične reakcije naše odbrane nakon kornera (lopta dva puta odskočila pre udarca Rasmusena). I taj detalj je još jedna "slika i prilika" potpunog fijaska Orlića koji su, podsetimo, na EP otišli sa oreolom neporaženog tima u kvalifikacijama.

Ništa to nije vredelo, na završnom turniru naišli su na višu klasu rivala naspram kojih je naš tim delovao poput razbijene vojske.

Danci su imali sijaset šansi u prvom, još nekoliko u drugom poluvremenu, pa je i za ovaj meč konstatacija kao i za prethodna dva - da smo dobro prošli!

Italy Uefa European Under-21 Championship 2019

Foto: Tanjug/AP

Selektor Đorović je za ovaj takmičarski potpuno nebitan meč promenio "pola tima" u odnosu na duele sa Austrijom i Nemačkom. Nije bilo perjanica tima Jovića, Milenkovića, Pantića, Živkovića.., pa su priliku su dobili igrači sa manjom minutažom dosad, ali ishod je bio isti - rival nas je nadvisio u svemu.

Kako je meč krenuo bilo je samo pitanje vremena kada će Danska da materijalizuje terensku dominaciju, srećom uradila je to tek jednom, a onda, u nastavku igre, još jednim golom stavila tačku na verovatno najgore izdanje nekog našeg fudbalskog tima na velikom takmičenju.

Srbija - Danska 0:2

(Larsen 21, Rasmusen 50)

Stadion: Nereo Roko u Trstu.

Gledalaca: 4.543. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija).

Danska (4-3-3): Iversen - Kristensen, Sorensen (od 82. Vind), Rasmusen, Mele - Kofod Andersen, Nelson, Biling - Olsen (od 76. Delund), Drejer (od 68. Skov), Brun Larsen.

Srbija (4-4-2): Rosić - Terzić, Babić, Mašović, Bogosavac - Ranđelović, Račić, Lukić, Radonjić (od 60. minuta Adžić) - Zlatanović, Šaponjić (od 80. Joveljić).

Italy Uefa European Under-21 Championship 2019

Foto: Tanjug/AP

Parovi 3. kola

Austrija - Nemačka 1:1

Srbija - Danska 0:2

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

VIDEO: Tadić iskalio bes po ulasku u tunel

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    24. jun 2019 | 00:15

    Kompletni fudbalski savez da podnese ostavke!!!Prvi Kokeza..Za 20dana ogromne dve bruke,i mladih i A reprezentacije!!

  • Hxj

    23. jun 2019 | 22:27

    Dok je bio tole u njegovo vreme je super bila reprezentacija pa su ga delije oterale sada kada su kokeza i drugi lopovi tu onda svi ispastamo ma terajte se bre

  • Vule

    23. jun 2019 | 22:42

    Moja Stara kaze dok gleda nasu mladu selekciju Sine NASI FUDBALERI IGRAJU DOBRO SAMO IH OVI DRUGI OMETAJU DA DAJU GOL KAD BOLJE RAZMISLIM STARA JE U PRAVU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA