≫ 

Marin o traci, Vujadinu i pojačanjima za LŠ: Probaću da nagovorim Baneta Ivanovića da dođe u Zvezdu!

Kapiten crveno-belih dao intervju novinarima u Austriji, gde je govorio o prijateljstvu sa doskorašnjim reprezentativcem Srbije i članom Zenita

  • 9

Marko Marin najzad ''oči u oči'' sa novinarima! Ovoga puta u novoj ulozi - kao novi kapiten Crvene zvezde, posle odluke čelnika kluba na pripremama u Austriji!

Kažemo najzad, jer je zvezdaška javnost jedva čekala da čuje reči najboljeg igrača crveno-belih pred start kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kvalifikacija u kojima je Marin imao dosta uspeha. Dva puta ih je igrao, sa Verderom i Olimpijakosom, i oba puta je obezbedio grupnu fazu.

- Nadam se da će i sada tako biti. Dug je put, imamo osam utakmica, ali verujemo u naš kvalitet i milsim da je realna šansa da se uđe. Minimalni cilj je Liga Evrope - rekao je Marin, a potom se osvrnuo na rivale Suduvu i Helsinki:

- Najteža stvar je to što su oni već u takmičenju. Jači smo od njih i moramo da ih prođemo. Zato su bitne prijateljske utakmice, da bismo ušli u ritam, zato što su rivali u punoj snazi. Nama to fali i sada trenitramo jako. Međutim, tih poslednjih 10-15 odsto dobijaš kroz utakmice.

FK Crvena zvezda

Marko Marin s kapitenskom trakom oko ruke u donjem redu sa desne strane; Foto: Telegraf.rs

Sada je u novoj ulozi, ulozi kapitena i sa brojm deset na leđima.

Velika je čast biti kapiten Zvezde i srećan sam što mogu da vodim ovu ekipu. Nas trojica, četvorica smo i prošle godine bili vođe na terenu. Nije samo jedan igrač tu da vodi ekipu, jer nosi traku. Tako će biti i ove godine. Sa Vujadinom nisam direktno o traci pričao, ali znam kako je on to prošle godine radio. Mislim da je bio dobar kapiten - rekao je vezista Zvezde i potom se osvrnuo na novi broj na leđima.

- Što se tiče desetke, nju sam nosio u Verderu i Olimpijakosu. To mi je omiljeni broj i nije baš kao i svaki drugi. Meni je desetka bitna, jer znači nešto na terenu. I kao klinac sam nosio taj broj na leđima dresa Zvezde. Imao sam i dres Savićevića.

Za razliku od drugog dela Zvezdine sezone, Marin je promenio poziciju. Ponovo je na levom krilu, ali ne kao klasični igrač sa te pozicije.

FK Crvena zvezda FK Vindišgarsten

Marin u ulozi kapitena Foto: Telegraf.rs

Testiramo različite stvari, da ne bude da Zvezda ima samo jedan sistem. I prošle godine sam igrao nekoliko utakmica na toj poziciji. Nećemo dozvoliti rivalu da nam zna sistem. Nisam ni sad klasično krilo. Stojim na liniji i ulazim unutra da bismo pravili probleme rivalu.

- Što se tiče sistema, ovaj što trenutno igramo nije 4-2-3-1 nego 4-3-3. Zadnji vezni, dve osmice, dve destke. To je dobar sistem, jer imamo više kombinacija. Ta desetka može da igra i kao drugi špic. Ja lično više volim kada sam u sredini i kada imam više loptu. Zato sa krila često ulazim i dajem beku da ide po širini.

Marinu su sada ''usta puna'' priprema i najave za ulazak u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a zimus je malo falilo da napusti crveno-bele.

- Ne bi mi srce bilo puno da sam otišao posle šest meseci. Ne bih uzeo titulu. Pisalo bi, ali ne bi bilo isto. Zato sam odlučio da ostanem i dobro sam uradio. Sada idemo u nove zadatke. Želeo bih da opet doživim LŠ na Marakani. Nema ništa lepše. Ovi što su to doživeli, oni znaju, a ovim novim igračima smo sve objasnili.

Marko Marin

Marin pozdravlja navijače Foto: MN Press

- Srećan sam i zadovoljan u Zvezdi. Žena i dete su zadovoljni u Beogradu. Život je dobar, u klubu sve paše. I to se vidi na terenu. Ako je igrač zadovoljan van njega, onda nema problema. Često idem i u Republiku Srpsku. Sada u pauzi nisam stigao, ali sam bio pre dva meseca.

Marina i Zvezdu u subotu očekuje generalna proba protiv Zenita za koji nastupa nekadašnji saigrač nemačkog internacionalca - Branislav Ivanović, za koga Zvezdan Terzić ne krije da je njegova velika želja.

- Radujem se susretu sa Ivanovićem, dobri smo prijatelji. Nadam se da ću ga nagovoriti da dođe u Zvezdu. To ću videti sad posle utakmice. Bolje je da lično pričamo, nego telefonom. Javiću vam sve. Sada bi bilo idealno da dođe - nema dilemu Marin.

Odlazak Pavkova teško je pao i Marinu, ali i ostalima u klubu.

- Pavkov će nedostajati i kao igrač i kao momak. Svi ga vole, svima je bio drag. Svima je žao, ali to je za njega velika šansa da zaradi novac. Mislim da ni njemu nije bilo lako otići iz ove ekipe, od prijatelja, u Kinu. To je veliki korak i želim mu sve najbolje, da nastavi da daje golove.

Milan Pavkov

Milan Pavkov je otišao u Kinu Foto: Marko Jovanović

Govorio je Marin i o ulozi Nenada Milijaša kao trenera, kao i o SP 2010. na kom je branio boje Nemačke.

- Čudno je videti Milijaša u ulozi trenera. Vidi se kvalitet, da i dalje može da pomogne kao igrač. Nadam se da neće trebati da se u avgustu ponovo registruje (smeh), dobro radi kao trener, uči polako, ulazi u to. I on i Supić i mislim da će dosta naučiti u ove dve godine - rekao je Marin i dodao:

- SP je doživljaj za svakog igrača. Bilo mi je čudno kada sam morao da igram protiv Srbije, svog naroda. Ali na kraju se igra za titulu i za svoju reprezentaciju. Ja sam odrastao u Nemačkoj i živeću tamo. Dao sam svoj maksimum i opet bih dao.

VIDEO: Marko Marin imao poruku za navijače tokom proslave titule

(Izveštač Telegrafa iz Austrije - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitrovčani

    24. jun 2019 | 19:16

    Jedan je Bane.Jos uvek može da igra gde god hoće.Borac kakvog u nacionalnom timu nemamo.Obavezno ga treba vratiti u reprezentaciju.Daj bože da dođje u Zvezdu i da mu normalno predas traku

  • LEO

    24. jun 2019 | 20:07

    Marine, tebi svaka cast. Najmanje deset godina u C.Z. nije bilo boljeg od tebe. Bivsi reprezentativac Nemacke, to govori o kakvom fudbaleru je rec. Ali jedan Marin je premalo za ambicije C.Z. jer je sve ostalo suc muc i prospi. Bane bi bio potpuni promasaj, jer je previse spor i nije pouzdan. Predlazem da uprava odresi kesu pa pravac Gana, Nigerija i tome slicno. Dovedite osam do deset mladih reprezentativaca, pa pravite tim za Evropu. Koliko vrede nasi fudbaleri najvise pokazuju rezultati reprezentativnih selekcija.

  • DDF

    24. jun 2019 | 19:54

    Dovedete mu i"mateus"mozda i dodje🤭🤭🤭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA