Kamerunke plakale, jedna pljunula na ruku rivalke, VAR izazvao haos: Optužile su FIFA za razisam!

Nestvarne scene na Mundijalu u Francuskoj

  • 4

Svetsko prvenstvo za žene pretvorilo se u skandal na meču u kom je Engleska pobedila Kamerun sa 3:0.

Na duelu u Valensijenu, Engleska je opravdala ulogu favorita i igraće protiv Norvežanki u novoj rundi, a sve je prošlo uz mnogo kontroverzi.

Kamerunke su plakale posle utakmice, drugi gol priznat je posle VAR-a, kada je u ofsajdu bila Nikita Paris, koja nije učestvovala u akciji. Gol je dala Elen Vajt, koja nije bila u ofsajd poziciji, a kada je konačna odluka doneta posle VAR-a, Kamerunke su bile van sebe od besa.

Ženska fudbalska reprezentacija Kameruna, Ženska fudbalska reprezentacija Engleske

Foto: Tanjug/AP

Ženska fudbalska reprezentacija Kameruna, Ženska fudbalska reprezentacija Engleske

Foto: Tanjug/AP

Ženska fudbalska reprezentacija Kameruna, Ženska fudbalska reprezentacija Engleske

Foto: Tanjug/AP

Ženska fudbalska reprezentacija Kameruna, Ženska fudbalska reprezentacija Engleske

Foto: Tanjug/AP

Potom su afričke igračice reagovale buntovno i odbile su da igraju nekoliko minuta, sve se dešavalo pred kraj poluvremena. Kada su se ipak vratile, praktično se samo krenulo sa centra da bi se svirao kraj poluvremena.

Kamerun, Engleska

Foto: Twitter.com

Kamerunke su potom razgovarale sa predstavnicima FIFA, optuživši organizaciju za rasizam dok su plakale u tunelu, a tu se nije sve završilo. Kamerunke su dale gol preko Nčut na startu drugog dela igre, poništen je pogodak posle slavlja, VAR je pokazao da su nijanse presudile da je ofsajd.

Opet je bilo suza, a tenzije su kulminirale kada je Agustin Eđangu pljunula na ruku Toni Dagan, koja je u šoku potom pokazivala tragove i zgađeno ih brisala pred sudijama.

 

Ostrvski mediji prenose da je čak došlo do sukoba na tribinama, što se ne viđa često na ženskom fudbalu. Selektor Kamerunki, Alan Đeumfa, stao je u odbranu igračica.

- Hvala Bogu, ja sam barem ostao miran, mogao sam sve da držim u sebi. Ovde samo nije bilo pravde, sudije su napravile mnogo grešaka. Kada nam je poništen gol, nismo želeli da igramo više, samo da se sve završi. Ali pošto igramo za svoju zemlju, nastavili smo. Bez brige, sudija je samo želeo da danas Engleska pobedi. Naš posao je bio da predstavljamo zemlju, pa smo se vratili na teren - rekao je posle meča selektor.  

VIDEO - Ko se od Zvezdinih fudbalera najviše trudi na pripremama?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. jun 2019 | 14:51

    Pa englezi sta reci....

  • Dacha

    24. jun 2019 | 18:21

    Sve cisto kao suza,mozda ovaj ofsajd Kamerunki sporan ali stvarno su u pitanju milimetri i kad se povuce crta kompjuterski stvarno se vidi da joj je noga najbliza golu.

  • Snoopy

    24. jun 2019 | 16:56

    Ne razumem kada je sve čisto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA