≫ 

SAZNAJEMO! Partizan naciljao fudbalera Arsenala: Reprezentativac Japana želja crno-belih (VIDEO)

Klub iz Humske namevara da pozajmi fudbalera Arsenala, koji je proteklu sezonu proveo na “kaljenju” u bundesligašu Hanoveru

  • 31

Umar Sadik iz Rome i Huan Kavaljaro, vezista argentinskog Tigrea, glavne su mete Partizana u letnjem prelaznom roku, ali pomenuta dva igrača nisu jedina koje bi crno-beli voleli da vide u svojim redovima.

Napadač Takuma Asano (24) takođe je jedan od prioriteta osvajača Kupa Srbije i trenera Save Miloševića, saznaje Telegraf, ali je njegovo angažovanje komplikovanija misija od prvopomenute dvojice, pa klub iz Humske ide korak po korak.

Radi se o reprezentativcu Japana, koji je pod ugovorom sa Arsenalom, a proteklu sezonu je proveo na pozajmici u Bundesligi, tačnije Hanoveru. Japanac igra na poziciji napadača, tačnije najbolje se snalazi kao drugi špic, a po potrebi pokriva i poziciju krila. Bolje se služi desnom nogom, odlikuju ga i brzina i veština u situacijama „jedan na jedan“...

Ugovorom je vezan još godinu dana, do 30.juna 2020, a njegova trenutna tržišna vrednost iznosi oko 1.500.000 evra. Posle Arsenala, branio je boje Štutgarta, gde se nije proslavio i pomenutog Hanovera, za koji je odigrao 13 mečeva, uz gol i asistenciju.

ENGLEZI NE RAČUNAJU NA NJEGA, NEMCI GA NEĆE

Gde je u celoj priči Partizan? Po okončanju minule sezone, odnosno ispadanjem Hanovera u “Cvajtu” završena je i pozajmica Asana, koji je u ugovoru imao i otkupnu klauzulu. Ali tu stavku u nemački klub, naravno, nije aktivirao, jer želi da smanji budžet pošto će naredne sezone učestvovati u nižem rangu takmičenja.

Sa druge strane, ni Arsenal ne računa na Asana u predstojećoj sezoni i pitanje je koliko je uopšte polagao nade u njega, bez obzira što ga je 2016. godine platio Hirošimi čak 4.000.000 evra, posle čega je napadač konstantno prosleđivan na “kaljenje”, a u engleskom klubu nije odigrao ni minut.

Otuda se Asanu smeši nova pozajmica, što je i navelo klub iz Humske da se upusti u trku, koja sigurno neće biti nimalo laka, ali ne i neizvodljiva, ukoliko se sve kockice poklope. Kontakt je uspostavljen, trebaće i strpljenja i ćivaca, ali i sreće da se ideja realizuje.

Asano je fudbalom počeo da se bavi u akademiji Jokiči Čuo, odakle je prešao Hirošimu, sa kojom je osvojio dve šampionske titule i dva Kupa Japana. Član je A reprezentacije Japana, a bio je i član mlade i Olimpijske selekcije pomunete zemlje.

VIDEO: Ovi Srbi su ostvarili najveće transfere u zimskom prelaznom roku

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    24. jun 2019 | 15:32

    Kad treba da dodje u rupu, SVI GA ZELE ,SVI GA TRAZE, NE MOZE DA SE ODLUCI GDE CE... A kad treba da predje u PARTIZAN, ONDA GA NIKO NECE, SVI GA TERAJU, ODRICU GA SE...SAMO BI PARTIZAN DA GA ANGAZUJE?! Stvarno ste ga preterali, mislio sam da ste ozbiljan "list".

  • Pitanje?

    24. jun 2019 | 14:55

    Zar ima jedan normalan navijac partizana koji veruje da je ovaj transfer normalan????

  • Ale ale ale oooo

    24. jun 2019 | 15:51

    Jako je realno da igrac ARSENALA na pozajmici u BUNDES ligi dodje u veliki PARTIZAN, da pomogne evropskoj gromadi u borbi sa radnikom iz surdulice i mladosti iz lucana. Naravno, uz svo postovanje radniku i mladosti koje su jaci timovi od partizana. BOZE, BOZE, BOZE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA